Girella amb puré de nyàmera, flor de fonoll i brou de porro

Recepta sostenible

Ingredients

  • 400 g. de girella (embotit típic del Pallars a base de xai i arròs)
  • 500 g. de nyàmera
  • 100 ml d’oli d'oliva
  • 1 kg de porro
  • 50 ml d’oli d'oliva
  • sal
  • 1 polsim de pebre
  • 1 branca de farigola llimonera
  • 1 branca de romaní
  • 1 fulla de llorer
  • 10 ml de vinagre de poma (o de vi blanc)
  • flor de fonoll silvestre

Recepta de La Violeta (Barcelona) by Jordi Limón

Elaboració

  • Pela les nyàmeres i posa-les a bullir amb aigua.
  • Cou 20 minuts.
  • Després cola-ho i afegeix els 100 ml d'oli d'oliva.
  • Tritura-ho amb túrmix.
  • Marca a la planxa la girella a foc suau, amb un raig d'oli d'oliva, que es dauri per tots els costats.
  • Talla el porro a la juliana ben fina, la part verda també (és la més saborosa).
  • Sofregeix en una cassola el porro amb les herbes a foc lent 45 minuts, fins que quedi ben ofegat i daurat.
  • Afegeix-hi el vinagre, deixa-ho reduir.
  • Afegeix-hi 500 ml d'aigua i deixa-ho coure 45 minuts.
  • Després cola-ho i deixa-ho bullir fins que es redueixi a la meitat.
  • Rectifica-ho de sal i pebre.

Ingredients

  • 400 g. de girella (embotit típic del Pallars a base de xai i arròs)
  • 500 g. de nyàmera
  • 100 ml d’oli d'oliva
  • 1 kg de porro
  • 50 ml d’oli d'oliva
  • sal
  • 1 polsim de pebre
  • 1 branca de farigola llimonera
  • 1 branca de romaní
  • 1 fulla de llorer
  • 10 ml de vinagre de poma (o de vi blanc)
  • flor de fonoll silvestre

Comparteix aquest contingut