Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut
Logo de l'Ajuntament de Barcelona
Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor verticals en el primer nivell del menú.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el segon nivell.
  • Navegueu pel segon nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.

Nadal

Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del lector de pantalla i del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor horitzontals en el primer nivell del menú.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.
  • Activitats
  • Festival de Nadal
  • Llums
  • Nadal als districtes
  • Cap d'any
  • Reis
  • Informació pràctica
  • Comerços i mercats
  • Llibres
  • Tradicions
  • Receptes
  • Inici
  • Activitats
  • Festival de Nadal
  • Llums
  • Nadal als districtes
  • Cap d'any
  • Reis
  • Informació pràctica
  • Comerços i mercats
  • Llibres
  • Tradicions
  • Receptes
  1. Inici
  2. / Receptes

Canelons

Nota per als usuaris del lector de pantalla. Aquesta galeria mostra un element, que pot ser una imatge o un vídeo. Feu servir els controls de l’àrea "Controls de la galeria" per veure l’element anterior o el següent. També podeu fer clic sobre l’element que voleu visualitzar.
Diapositiva 1 de 1

Ingredients

  • 12 làmines de pasta de canelons
  • 1 cervell de xai
  • 250 g de carn de porc a trossos
  • 1 pit de pollastre
  • 2 fetges de pollastre
  • 1 ceba petita
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 tòfona
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 cullerada de farina
  • 2 dl de llet
  • oli, sal, pebre
  • 20 g de mantega

Beixamel

  • 1/2 l de llet
  • 40 g de mantega
  • 40 g de farina
  • 50 g de formatge ratllat
  • sal, pebre i nou moscada
BCN FESTES!

Fer canelons no té cap secret, és una recepta entretinguda, però no hi ha cap pas especialment complicat.

Elaboració:

Fes bullir aigua salada abundant. Posa-hi les làmines d'una en una i deixa-les bullir lentament uns 15 minuts, removent-les sovint. Una vegada cuites, treu-les amb una escumadora i posa-les en un atuell amb aigua freda. Al cap d'uns minuts, posa-les sobre un drap estès, l'una al costat de l'altra, a punt per farcir.

Fregeix la carn a trossets i el pit de pollastre sense ossos, en una cassola amb una mica d'oli. Daura'ls i afegeix-hi els fetges i la ceba tallada fina. Ofega-ho tot, afegeix-hi els tomàquets ratllats, ruixa-ho tot amb el vi i deixa-ho coure uns minuts fins que el líquid s'hagi evaporat. Finalment, afegeix-hi el cervell (ben net de sang) i assaona-ho tot amb sal i pebre.

Passa el contingut de la cassola pel molinet. Escalfa la mantega, daura la farina i ruixa-la amb la llet. Afegeix-hi la carn picada amb la tòfona, també picada; deixa-ho coure 5 minuts. Retira-ho del foc i deixa-ho refredar en una safata.

Posa una mica de farcit en cada làmina i enrotlla-les; posa els canelons l'un al costat de l'altre, però sense prémer-los, en una safata amb una mica de beixamel.

Per fer la salsa:

En un atuell al foc, desfés mantega, afegeix-hi la farina i deixa que es cogui una mica, tot remenant amb l'espàtula, afegeix-hi la llet i remena amb el batedor de mà perquè no s'hi facin grumolls; deixa-ho coure lentament sense parar de remenar, fins que la salsa s'espesseixi. Assaona-la amb sal, pebre i nou moscada.

Aboca una mica d'aquesta salsa al fons de la safata que faràs servir per gratinar els canelons; posa els canelons a sobre i després cobreix-los amb la salsa que queda.

Empolvora'ls amb el formatge ratllat i porta'ls a gratinar fins que estiguin tots ben daurats.

Ingredients

  • 12 làmines de pasta de canelons
  • 1 cervell de xai
  • 250 g de carn de porc a trossos
  • 1 pit de pollastre
  • 2 fetges de pollastre
  • 1 ceba petita
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 tòfona
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 cullerada de farina
  • 2 dl de llet
  • oli, sal, pebre
  • 20 g de mantega

Beixamel

  • 1/2 l de llet
  • 40 g de mantega
  • 40 g de farina
  • 50 g de formatge ratllat
  • sal, pebre i nou moscada
BCN FESTES!
  • Seccions principals

    • Activitats
    • Festival de Nadal
    • Llums
    • Nadal als districtes
    • Reis
  • Contacte

    Formulari de contacte

  • Butlletins

    • Les novetats, directament a la vostra bústia de correu

    • Subscriu-t’hi
  • Segueix-nos a:

    • Altres
Logo de l'Ajuntament de Barcelona
  • Mapa web
  • Accessibilitat
  • Avís Legal