Dispositiu de seguretat, convivència i mobilitat

Mesures covid-19: des del 24 de desembre, i durant quinze dies, no es pot circular per la via pública (amb excepció de la mobilitat essencial) entre la una de la matinada i les sis del matí.

  • La Guàrdia Urbana patrullen per un carrer de Barcelona il·luminat amb motius nadalencs.
  • Una parella d'agents de la Guàrdia Urbana patrullen per un carrer de Barcelona il·luminat amb motius nadalencs.

Dispositiu especial

S'estableix un dispositiu especial que s’estendrà per tots els districtes de la ciutat per garantir la seguretat, la mobilitat, la convivència i el civisme a Barcelona, amb especial atenció a les infraccions que puguin afectar la seguretat de les persones vianants.

Quan

Del 4 de desembre al 9 de gener

Un Nadal més, la Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu especial del 4 de desembre al 9 de gener per garantir la seguretat, la mobilitat, la convivència i el civisme a la ciutat. A més, augmentarà en un 15 % la presència d’agents a la via pública i reforçarà els contactes amb els comerciants.

La Guàrdia Urbana estableix cada any un dispositiu especial per facilitar el desenvolupament normal de la vida quotidiana en les festes nadalenques. Els objectius són els següents:

  • Millorar la seguretat viària
  • Mantenir la fluïdesa del trànsit, especialment a les vies bàsiques, a l’entorn dels eixos comercials i a les zones turístiques
  • Controlar les activitats irregulars a la via pública
  • Controlar la contaminació acústica
  • Augmentar la prevenció de la seguretat ciutadana, en coordinació amb la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra
  • Controlar i corregir les infraccions que afectin la tranquil•litat de la ciutadania, especialment pel que fa al civisme i la convivència

L’àmbit d’actuació comprèn tots els districtes de la ciutat, però s’atendran de manera especial el centre de la ciutat i els diferents eixos comercials de Barcelona.  

Seguretat i convivència

En el marc d’aquesta operació, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra prioritzaran les funcions de prevenció i seguretat amb la presència de patrulles a peu, especialment a les zones turístiques, als eixos comercials de cada barri i als llocs on se celebren fires tradicionals (Fira de Santa Llúcia, Fira de la Sagrada Família, Gran Via, Fira del Port, etc.).

El cos policial barceloní actuarà, a més, per controlar i corregir les conductes que puguin alterar la utilització normal de l’espai públic o la convivència. Per aconseguir-ho, s’incidirà especialment en el control de la contaminació acústica que pugui provocar molèsties reiterades al veïnat o a la resta d’usuaris.

Mostra’n més

D’altra banda, s'efectuaran inspeccions en els locals i espectacles i se sancionaran les infraccions relacionades amb l’excés d’aforament, els sorolls molestos o els horaris de tancament d’aquests locals, especialment la nit de Cap d’Any.

En aquest sentit, s’activaran dispositius específics per als actes concrets que es desenvolupin a la ciutat, que, a banda de la nit de Cap d’Any, es posaran en marxa per la Fira de Reis a la Gran Via o la Cavalcada de Reis.

Pel que fa a les festes i concentracions no autoritzades, es durà a terme un monitoratge en xarxes socials que permetrà identificar-les i donar-hi resposta en cas que es produeixin, tant a la via pública com a l’interior de locals i domicilis. El control del consum d’alcohol a l’espai públic de manera col•lectiva serà una prioritat en aquests casos.

La feina de proximitat dels equips de Policia de Barri ajudarà, a més, a detectar i prevenir les conductes incíviques i les alteracions de la convivència que es puguin produir, gràcies al reforçament de les relacions amb els representants veïnals i els comerciants.

Prevenció de sinistres

Durant tot aquest període s’efectuaran controls preventius d’alcoholèmia, de documentació i drogotests, i es potenciarà la prevenció d’infraccions a tot el territori (especialment als punts amb més sinistralitat).

D’altra banda, es prestarà una atenció especial al control de les infraccions que puguin afectar la seguretat de les persones vianants (no respectar els passos de vianants, desobeir els senyals semafòrics, circular per la vorera, etc.) i es controlaran els estacionaments indeguts a les voreres que en puguin destorbar la mobilitat.

Per acabar, els i les agents prestaran una atenció especial als vehicles de mobilitat personal (VMP) i les bicicletes, tant pel que fa al seu ús i circulació correctes com quant a les obligacions dels altres tipus de vehicles de motor envers aquests vehicles.

Pel que fa a la mobilitat, especialment en aquest període, es recomana fer servir el transport públic per desplaçar-se per la ciutat. Per a més informació, consulta l’operatiu especial de transport públic.

Tanca

Dispositiu especial

S'estableix un dispositiu especial que s’estendrà per tots els districtes de la ciutat per garantir la seguretat, la mobilitat, la convivència i el civisme a Barcelona, amb especial atenció a les infraccions que puguin afectar la seguretat de les persones vianants.

Quan

Del 4 de desembre al 9 de gener

Comparteix aquest contingut