Dispositiu de seguretat, convivència i mobilitat

  • La Guàrdia Urbana patrullen per un carrer de Barcelona il·luminat amb motius nadalencs.
  • Una parella d'agents de la Guàrdia Urbana patrullen per un carrer de Barcelona il·luminat amb motius nadalencs.

Dispositiu especial

S’estableix un dispositiu especial per garantir la seguretat, la mobilitat, la convivència i el civisme a Barcelona, amb especial atenció a les infraccions que puguin afectar la seguretat dels i les vianants.

Quan

fins al 8 de gener

Com cada Nadal, la Guàrdia Urbana posa en marxa un dispositiu especial per garantir la seguretat, la mobilitat, la convivència i el civisme durant aquestes festes de Nadal, les primeres sense cap tipus de restricció per la pandèmia del coronavirus.

Així, fins al 8 de gener, el cos reforçarà, amb 365 agents diaris, la seva presència a la via pública i als eixos comercials de la ciutat.

Els objectius d’aquest dispositiu especial són els següents:

  • Millorar la seguretat viària.
  • Mantenir la fluïdesa del trànsit, especialment a les vies bàsiques, a l’entorn dels eixos comercials i a les zones turístiques.
  • Controlar les activitats irregulars a la via pública i, especialment, la venda ambulant no autoritzada.
  • Actuar contra les molèsties derivades del consum no autoritzat d’alcohol als espais públics.
  • Vigilar la contaminació acústica.
  • Augmentar la prevenció de la seguretat ciutadana, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra.
  • Corregir les infraccions que afectin la tranquil·litat de la ciutadania, vetllant pel civisme i la convivència.

Més seguretat de proximitat

En col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana intensificarà el patrullatge uniformat i mixt a peu, especialment a les zones turístiques, els eixos comercials de la ciutat i els llocs on se celebren les fires tradicionals d’aquestes dates nadalenques, com la Fira de Santa Llúcia, la Fira de la Sagrada Família, Gran Via i la Fira del Port, per exemple. Els equips de la Policia de Barri de la Guàrdia Urbana s’encarregaran d’establir els contactes amb els representants veïnals i amb els comerciants.

El cos policial actuarà per controlar i corregir conductes que puguin alterar la convivència. En aquest sentit, els agents duran a terme inspeccions als locals i espectacles i sancionaran les infraccions relacionades amb els sorolls molestos, l’excés d’aforament, l’incompliment de l’horari i el consum de begudes alcohòliques per part de menors, tant a l’interior com a la via pública.

Amb l’objectiu d’evitar les molèsties derivades de les concentracions amb ocupació intensiva dels espais públics i de les festes no autoritzades, la Guàrdia Urbana durà a terme un monitoratge en xarxes socials que permetrà identificar-les i donar-hi resposta en cas que es produeixin, tant a la via pública com a l’interior de locals i domicilis.

Prevenció de sinistres

Davant l’increment de la mobilitat i de l’arribada prevista de visitants, els agents vetllaran per garantir la seguretat viària fent èmfasi en el control de les infraccions que puguin afectar els vianants (no respectar els passos de vianants, desobeir els senyals semafòrics, circular per la vorera, etcètera), i també actuaran contra els vehicles aparcats en doble filera o que afectin la circulació del transport públic.

Paral·lelament, la Guàrdia Urbana reforçarà els controls preventius d’alcoholèmia i drogotest per reduir la sinistralitat durant un període amb moltes celebracions.

Dispositiu especial

S’estableix un dispositiu especial per garantir la seguretat, la mobilitat, la convivència i el civisme a Barcelona, amb especial atenció a les infraccions que puguin afectar la seguretat dels i les vianants.

Quan

fins al 8 de gener