Desplaça't amb transport públic

  • Estació de metro

Horaris especials

Metro

El metro funciona cada dia de 5 a 24 hores, excepte la vigília de Nadal (24 de desembre) que finalitza el seu servei a les 23.00 hores.

La nit de Cap d’Any el servei de metro s'allargarà fins a la una de la matinada.

Autobusos

El 24 de desembre, els autobusos de TMB faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22.00 hores. La resta de serveis es mantenen com fins ara. 

La Guàrdia Urbana actuarà per evitar congestions de trànsit i establirà mesures d’ordenació per mantenir la fluïdesa viària i facilitar la mobilitat tant dels vianants com dels vehicles.

Aquests dies de Nadal en què la mobilitat interna a la ciutat és més alta, sobretot a les zones comercials i al centre, es recomanen els desplaçaments a peu, amb bicicleta i amb transport públic per evitar congestions i disminuir la contaminació.

A més, en aquest període en què es mantenen les mesures preventives per frenar els contagis de la covid-19, l’Ajuntament de Barcelona estableix dispositius especials per evitar aglomeracions i embussos de trànsit.

Dispositiu de transport públic

El metro és un cop més l’opció més recomanable per eludir la congestió associada a les dates nadalenques. El servei funciona cada dia de 5.00 a 24.00 hores, excepte la vigília de Nadal (24 de desembre), en què acaba a les 23.00 hores.

La nit del dijous 31 de desembre el servei de metro s’allargarà fins a la una de la matinada, d’acord amb les mesures establertes per les autoritats sanitàries.

D’altra banda, el dijous 24 de desembre, vigília de Nadal, els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22.00 hores. La resta de serveis es mantenen com fins ara.

Més informació: TMB

Regulació especial als espais per a vianants

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un dispositiu de regulació dels fluxos de vianants a la zona de l’avinguda del Portal de l’Àngel i els entorns amb l’objectiu d’evitar al màxim les aglomeracions en cas que sigui necessari.

Aquest dispositiu implica establir un itinerari únic de trànsit de vianants en sentit de muntanya a mar en aquesta via. Els vianants que hi accedeixin per qualsevol dels carrers transversals transitaran obligatòriament en sentit mar. No es permetrà l’accés al Portal de l’Àngel ni des de la plaça de Cucurulla ni des de la plaça Nova. Igualment, al carrer de la Portaferrisa s’hi establirà un itinerari únic de trànsit de vianants en sentit de Besòs a Llobregat.

Els itineraris obligatoris afectaran també els clients dels establiments quan surtin a la via pública. Per aquest motiu, en aquest dispositiu hi col·laboren les entitats i associacions de comerciants, els locals comercials, els pàrquings públics i altres entitats afectades. En cas que s’activin aquestes mesures, es demanarà la col·laboració del personal de seguretat de cada establiment.

En el cas concret de la Fira de Sant Llúcia, el protocol ja estableix la responsabilitat de l’organització en el control d’accessos, aforament, carrils de sentit únic, distància física interpersonal de seguretat, ús de mascareta, etc.

 

Mostra’n més

Control de la indisciplina viària i restriccions de circulació

La Guàrdia Urbana prestarà una atenció especial al control de les infraccions que puguin afectar la seguretat dels vianants, com no respectar la preferència als passos de vianants o els senyals dels semàfors o circular per les voreres. També s’actuarà contra els vehicles aparcats en doble fila o que entorpeixin la circulació del transport públic.

En cas que s’ordenin talls de trànsit i desviaments o altres mesures de restricció de la circulació, sobretot a la zona del centre, s’informarà la ciutadania a través dels panells informatius. Igualment, s’informarà les persones conductores sobre l’estat del trànsit i el nivell d’ocupació dels aparcaments.

Paral·lelament, el cos de policia barceloní reforçarà els controls preventius d’alcoholèmia i drogotest a fi de reduir l’accidentalitat durant un període amb moltes celebracions, i potenciarà també la correcció d’infraccions en moviment. Es posarà una atenció especial en aquells punts més sensibles en relació amb l’accidentalitat, amb l’objectiu de reduir les víctimes d’accidents de trànsit.

Tanca

Horaris especials

Metro

El metro funciona cada dia de 5 a 24 hores, excepte la vigília de Nadal (24 de desembre) que finalitza el seu servei a les 23.00 hores.

La nit de Cap d’Any el servei de metro s'allargarà fins a la una de la matinada.

Autobusos

El 24 de desembre, els autobusos de TMB faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22.00 hores. La resta de serveis es mantenen com fins ara. 

Comparteix aquest contingut