Regulació de l’aforament a les platges durant la fase 2

Ha arribat el primer cap de setmana de la temporada de bany a les platges de la ciutat i coincideix amb la fase 2 de la desescalada. És important evitar les aglomeracions i respectar la resta de mesures establertes per les autoritats sanitàries. Per això, cal consultar el grau d’ocupació de la platja abans de desplaçar-s’hi, cal mantenir-hi la distància de seguretat de 2 metres i respectar les instruccions del personal informador sobre la distribució de les persones i els grups a la sorra. El servei de megafonia de les platges emetrà informació si hi ha aglomeracions de persones en determinats punts i informarà sobre les principals mesures i recomanacions.

13/06/2020 09:28 h

Ajuntament de Barcelona

Abans de desplaçar-se a les platges és important consultar-ne el grau d’ocupació al web de platges de la ciutat, que conté la informació actualitzada sobre l’ocupació de cada platja:

  • Indicador verd: ocupació baixa, de menys del 40%.
  • Indicador groc: ocupació normal, d’entre el 40% i el 60%.
  • Indicador taronja: ocupació alta, d’entre el 60% i el 80%, recomanació d’anar a altres platges amb menys afluència de persones.
  • Indicador vermell: ocupació molt alta, de més del 80%.

A totes les platges hi haurà personal informador, que serà l’encarregat d’acompanyar la ciutadania perquè la distribució a la sorra permeti mantenir les distàncies establertes per les autoritats sanitàries en l’actual fase de desescalada.

És important no concentrar-se a la zona vora del mar, i l’accés als espigons de les platges de la ciutat està prohibit.

Serveis de les platges

  • Servei de salvament i socorrisme: Està actiu a totes les platges.
  • Dutxes i rentapeus: estan en funcionament, però s’han d’utilitzar de forma individual. També hi ha un lavabo públic a cada platja.
  • El Centre de la Platja: Està obert per facilitar informació i atenció al públic, però no reprèn les activitats presencials.
  • Servei de bany assistit: Durant la fase dos, aquest servei no està actiu.
  • Platja de gossos: Està oberta al públic seguint els mateixos criteris generals pel que fa a l’aforament i les mesures de salut pública.

Esport a la platja

De les 10.00 a les 18.00 hores, si es vol accedir a les platges per fer-hi esport, cal fer-ho a les tres zones de pràctica lliure esportiva situades a les platges de la Nova Icària, el Bogatell i la Mar Bella. La resta del dia es pot fer esport lliurement a totes les platges.

Les zones de joc infantils i les esportives resten precintades i, per tant, no se’n pot fer ús en la fase actual.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades