Espais per a gossos en tots els districtes

Tots els districtes de la ciutat tindran una o més grans àrees per a gossos. Aquests dies han començat les obres de cinc espais nous als districtes de Ciutat Vella, les Corts, Sarrià - Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Sant Andreu, i també els treballs per ampliar i millorar-ne dos més a l'Eixample. Estaran llestes a la primavera.

28/12/2017 14:34 h

Eduard Gras

Les actuacions es porten a terme per al benestar dels animals i per millorar la convivència dels gossos amb el conjunt del veïnat, de manera transversal en tota la ciutat. Per això durant el primer trimestre de 2018 hi haurà grans espais nous per a gossos, pràcticament tots de 700 metres quadrats o més, perquè els gossos hi puguin córrer sense corretja, amb mobiliari especialment adaptat per afavorir el joc caní i amb la vegetació adequada.

Aquests dies s’han començat les obres de cinc espais nous i d’ampliació i millora de dos més, que sumen una inversió total d’1.930.000 euros.

  • Ciutat Vella: nou espai al parc de la Barceloneta, passeig Marítim, 15, de 700 metres quadrats. Les obres acaben al març.
  • Horta-Guinardó: nou espai al carrer de Coll i Alentorn, entre Saturnino Calleja i Juan Valera, de 700 metres quadrats. Les obres acaben al març.
  • Sarrià – Sant Gervasi: nou espai als jardins de Piscines i Esports, al xamfrà dels carrers de Ganduxer i Bori i Fontestà, de 1.300 metres quadrats. Les obres acaben al març.
  • Les Corts: nou espai als jardins de Bacardí, a la travessera de les Corts, 122, de 700 metres quadrats. Les obres acaben al gener.
  • Sant Andreu: nou espai al carrer de la Ciutat d’Asunción, a la cantonada dels carrers de Ferran Junoy i de Tucumán, de 700 metres quadrats. Les obres acaben al gener.
  • L’Eixample: ampliació i millora de l’espai de l’avinguda Mistral, entre el carrer de Vilamarí i l’avinguda del Paral·lel, de 400 metres quadrats. Les obres acaben al gener.
  • L’Eixample: ampliació i millora de l’espai de la plaça de Letamendi, de 700 metres quadrats. Les obres acaben al març.

A més d’aquestes actuacions, també estan en marxa els treballs de la nova zona per a gossos al parc de Sant Martí, una de les més grans de la ciutat, que ocuparà fins a 2.500 metres quadrats.

Nou Barris va ser el primer districte d’inaugurar una gran àrea d’esbarjo per a gossos, de 700 metres quadrats i situada a l’avinguda Meridiana. A més d’aquesta zona, també a Nou Barris, a les places del Virrei Amat i de Can Dragó, hi haurà espais complementaris, els projectes dels quals tot just ara s’estan redactant. També es troben en fase de redacció les àrees del carrer del Priorat (Sants-Montjuïc), la plaça d’Alfonso Comín (Gràcia) i el parc de l’Estació del Nord (l’Eixample).

Notícies relacionades