Un total de 75 milions d’euros de fons europeus per impulsar la qualitat ambiental i la mobilitat sostenible

La convocatòria d’ajudes del 2021 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha atorgat 75 milions d’euros, l’import màxim que s’havia sol·licitat, per impulsar projectes clau per millorar la qualitat ambiental i la mobilitat i per fer front a l’emergència climàtica.

02/03/2022 12:38 h

Ajuntament de Barcelona

La convocatòria del 2021 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) d’ajudes provinents dels fons europeus ha resolt atorgar 75 milions d’euros per al foment de la Superilla Barcelona, la ZBE i la transformació digital i sostenible del transport urbà, entre d’altres.

Es tracta de l’import màxim que havia sol·licitat l’Ajuntament de Barcelona el setembre passat, en primera instància, per tal d’impulsar projectes clau per millorar la qualitat ambiental i la mobilitat, i fer front a l’emergència climàtica.

En aquest primer paquet de projectes, a més de la Superilla Barcelona, que és amb diferència la partida principal, amb un terç del total del pressupost, i la zona de baixes emissions (ZBE), el pressupost atorgat es destinarà a les mesures següents:

  • Compra d’autobusos elèctrics. En la primera sol·licitud d’ajudes s’inclou la compra de 74 autobusos elèctrics (54 unitats de 12 metres i 20 unitats de 18 metres). S’hi destinarà un 21% del total del pressupost.
  • Carrils bici. S’atorguen ajuts per a setze actuacions per crear carrils bici.
  • Ciutat 30. Per garantir el compliment dels límits de velocitat, el consistori destinarà els recursos a la instal·lació de radars, també en entorns escolars, a actualitzar la xarxa semafòrica i a millorar la senyalització.
  • Transformació de la Meridiana. És el procés de conversió de l’avinguda en un eix cívic de referència, amb més espais de lleure i mobiliari urbà i menys trànsit.
  • Accessibilitat vertical. S’han atorgat ajuts per a un total de sis actuacions en escales mecàniques.
  • Digitalització dels serveis de mobilitat. Es continuarà treballant en una aplicació integradora dels serveis de mobilitat metropolitana per millorar l’experiència dels usuaris i facilitar la informació, la planificació, la reserva i el pagament dels desplaçaments.

Encara queda una segona sol·licitud, amb diversos projectes, que sumen un import global d’uns cinquanta milions d’euros, que també es podrà tenir en compte en cas que les primeres sol·licituds presentades pels municipis no esgotin el pressupost disponible per al MITMA.

 

Més informació