Obre la nova Escola Bressol Municipal Pere Calafell a Sant Martí de Provençals

L’Escola Bressol Pere Calafell ha començat avui el curs en el nou equipament del carrer d’Andrade, 184, al barri de Sant Martí de Provençals. S’hi han traslladat tots els infants de l’antiga Escola Bressol Esquitx, que fins ara ocupava una part de les instal·lacions del Centre Cívic Sant Martí. El nou centre té capacitat per a 104 infants.

08/01/2024 11:12 h

Ajuntament de Barcelona

La nova Escola Bressol Pere Calafell s’ubica en un edifici totalment rehabilitat amb una superfície de 1.341,34 metres quadrats, distribuïts entre la planta baixa i la primera planta. Les obres, de moment, només han afectat una part de l’edifici. En una segona fase s’hi desenvoluparà un projecte d’escola de música. La inversió ha estat de 4.173.666 d’euros.

Hi ha 104 infants repartits en 7 grups: un grup de 8 infants de 4 a 12 mesos, 3 grups de 12 infants d’1 a 2 anys, i 3 grups de 19 infants de 2 a 3 anys.

A la planta baixa hi ha els espais d’administració i serveis (un despatx de direcció, una sala per a les educadores, la cuina, el menjador, un vestidor, entre altres). També hi ha l’espai familiar de criança municipal; tres de les estances de l’escola bressol, de 60 metres quadrats cadascuna, i una sala de 100 metres quadrats per a múltiples usos. Des de la planta baixa s’accedeix directament al pati, que té una superfície de 590 metres quadrats.

Pel que fa a la primera planta, s’hi ubiquen quatre estances més amb una superfície aproximada de 50 metres quadrats cadascuna i una altra sala de 60 metres quadrats per a múltiples usos. També disposa d’una terrassa de 56 metres quadrats connectada amb el pati de la planta baixa.

La xarxa d’escoles municipals arriba als 105 centres aquest curs

En aquestes 105 escoles hi ha 8.891 infants d’entre 0 i 3 anys matriculats. Per tant, a Barcelona, 1 de cada 4 infants de 0 a 3 anys està escolaritzat en una escola bressol municipal.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades