Més de seixanta activitats per viure Montjuïc

El 8 i 9 d’octubre arriba la segona edició de “Viu Montjuïc, el parc de la cultura”, un cap de setmana amb més de seixanta activitats coorganitzades pels equipaments de Montjuïc i les entitats de l’entorn. Es tracta d’aprofitar aquest espai obert, accessible, net i segur amb una oferta cultural, de natura i lleure de qualitat per al conjunt de la ciutadania.

04/10/2022 13:20 h

Ajuntament de Barcelona

El segon cap de setmana d’octubre, una trentena d’equipaments de Montjuïc uniran forces per dur a terme activitats pròpies i accions conjuntes en cocreació i col·laboració entre ells, i oferir al veïnat una nova oportunitat de redescobrir i fer-se seu el parc. En aquesta segona edició, a més dels 22 equipaments coorganitzadors del projecte inicial, s’hi incorporen de manera plena altres entitats culturals dels barris limítrofs amb el parc, per teixir aliances i gestionar activitats conjuntes entre els grans equipaments del parc i la xarxa cultural dels barris.

Les activitats inclouran itineraris guiats, amb una ruta històrica pel barri de la Marina, a través de l’obrerisme, la Guerra Civil i el franquisme a Montjuïc, o amb una passejada per la muntanya de Montjuïc, a càrrec de Bombers de Barcelona, per conscienciar sobre el problema del foc. Hi haurà, a més, jornades de portes obertes i visites guiades als equipaments i actuacions de música, dansa i teatre, entre les quals destaquen les obres Se’ns moren les plantes i Glassmur, o els espectacles musicals i de dansa We Are (T)Here, Nest, Romeria de Montjuïc o Cossoc. L’edició d’enguany també incorpora una zona de restauració i d’esbarjo als jardins de Joan Brossa. No caldrà inscriure’s a les activitats per assistir-hi, excepte en els casos que la mateixa idiosincràsia de l’activitat exigeixi un aforament limitat.

Consulta el programa complet d’activitats en aquest enllaç: barcelona.cat/viumontjuic/ca.

La primera edició, un èxit de participació

La primera edició de “Viu Montjuïc” es va celebrar el 16 i 17 d’octubre de 2021 amb l’objectiu d’esdevenir anual i servir de punt de partida per a futures col·laboracions i sinergies entre els operadors de la muntanya. Aquella convocatòria va resultar un èxit rotund de públic, amb l’assistència de 37.000 persones.

Etiquetes associades a la notícia