El Tibidabo convida la ciutadania de Barcelona a noves experiències

S’inaugura la nova temporada del Parc d’Atraccions Tibidabo, a Barcelona, amb novetats per millorar l’experiència dels i les visitants i potenciar els actes solidaris, els nous projectes educatius i la sostenibilitat mediambiental. El parc consolida l’ampliació horària de les darreres temporades i obrirà tots els dies d’agost.

01/03/2019 20:03 h

Ajuntament de Barcelona

Un món de contes, d’espectacles i de verd

Fantasmes, ogres i bruixots guarden els secrets més amagats dels contes en una de les novetats de la temporada del Tibidabo. El Castell dels Contes és, des de fa quatre mesos, un espai per reivindicar els contes com a patrimoni emocional i intel·lectual per a grans i petits. En el recorregut, les persones que visitin l’atracció hauran d’interactuar amb els personatges que habiten el castell i descobrir estances màgiques. A més, podran ajudar a ampliar la gran biblioteca infinita amb els seus propis llibres.

A la nova Plaça del Jardí, oberta a tota la ciutadania i accessible per a tothom, s’hi podrà gaudir d’activitats i espectacles. Geronimo Stilton o les mascotes del parc, Ti, Bi, Da i Bo, seran alguns dels protagonistes dels espectacles diaris o d’alguns dels set nous espectacles de cloenda.

La incorporació d’un bosc vertical per integrar el parc d’atraccions a l’entorn del Parc Natural de Collserola, l’estrena de noves pel·lícules al cinema 4D Dididado i el nou espectacle del Marionetarium són altres novetats de la temporada.

“Emocions de por”, al Tibidabo

Després de l’èxit de la temporada passada, en què hi van passar més de 125.000 espectadors, torna  “Emocions de por”,  un programa d’activitats i espectacles totalment renovat, en el qual els actors del reconegut Hotel Krüeger faran viure experiències terrorífiques als visitants del parc.

Projectes educatius: el Fisidabo

Enguany tindrà lloc la segona edició del Fisidabo, una jornada que tindrà lloc el 17 de maig i que en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, transformarà el Parc d’Atraccions Tibidabo en un gran laboratori per a més de dos mil estudiants d’ESO i Batxillerat.

El nou funicular, al setembre

El mes de setembre començarà la remodelació del Funicular del Tibidabo, que quedarà integrat al parc com si fos una atracció més: la Cuca de Llum. En aquest sentit, es modernitzarà per adequar-se a les necessitats actuals, i gaudirà d’un disseny totalment renovat i personalitzat que millorarà substancialment l’experiència de l’usuari.

Un parc accessible per a tothom

Per tal de garantir l’accés a tothom, a la nova Plaça del Jardí s’ha anivellat tot el recinte i s’ha habilitat una gran rampa que hi permet l’accés a persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, s’han incrementat el nombre d’atraccions accessibles, com és el cas del Castell dels Contes, que disposa d’un ascensor que connecta tots els nivells de l’edifici.

Aquestes mesures se sumen a les que ja s’havien implantat en anys anteriors, com el dossier d’anticipació per preparar la visita o el plànol guia per a persones amb diversitat funcional, que permet conèixer les atraccions i els espectacles del parc amb pictogrames descriptius. A més, el Museu d’Autòmats disposa d’un autòmat especialment destinat a les persones amb discapacitat visual, i també s’hi va instal·lar un panell en braille al mirador de l’Àrea Panoràmica amb la referència dels principals punts turístics de la ciutat.

Compromís social i mediambiental

Any rere any, el Parc d’Atraccions Tibidabo es compromet socialment a desenvolupar projectes i iniciatives solidàries. La temporada passada es van celebrar fins a 20 jornades solidàries, en què van participar més de 111.400 persones, i es van atorgar beques per a 6.700 infants en risc d’exclusió social.

Enguany es preveu que el parc sigui escenari de 17 actes socials, com les tradicionals festes “Un cop de mà”, “Estiu sense barreres”, la Festa dels Avis i la Cançó de Pau, esdeveniments en què col·laboraran diverses organitzacions sense ànim de lucre.

Pel que fa a la cura del medi ambient, el Parc d’Atraccions Tibidabo desenvolupa accions per afavorir la reducció de residus, com l’ús de gots reutilitzables; s’hi aplicarà la nova norma ISO 14001 i es potenciarà un estudi de la vegetació i la fauna dels espais que envolten el parc. Així mateix, els i les visitants disposen de serveis d’autobús ecològic i adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades