Dona sang, amor de franc

Sota el lema “Dona sang, amor de franc”, Barcelona acull per cinquè any consecutiu la Campanya de Sant Jordi de donació de sang.

19/04/2017 12:01 h

barcelona.cat

Deu biblioteques dels deu districtes de Barcelona tornen a obrir les seves portes els dies 19 i 20 d’abril per acollir aquesta acció especial, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, el Banc de Sang i Teixits i el Consorci de Biblioteques de Barcelona

Es pretén, un cop més, ajudar en la recollida d’un bé tan preuat com és la sang; mitjançant un procediment indolor, que no requereix gaire temps ni esforços, es materialitza un acte tan altruista com és regalar vida.

Es calcula que, diàriament, es necessiten entre 800 i 1.000 donacions per donar resposta a diferents tractaments. La sang te una vida útil de curta durada, és per aquest motiu que les donacions són necessàries, així com la conscienciació de la ciutadania per fer-se donant.

Les persones que s’adrecin a les Biblioteques per fer donacions rebran una rosa, un llibre i un punt de llibre amb la imatge de la campanya com a reconeixement al seu gest. Els donants que ho vulguin poden reservar hora a través del web donarsang.gencat.cat.

Pot donar sang qualsevol persona que tingui una bona salut, i que compleixi els següents requisits:

  • Tenir més de 18 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • No estar embarassada

Tota la informació sobre la campanya es troba a barcelona.cat/santjordi

 

“De la sang que en brollà, en sorgí ràpidament un roser, amb les roses més vermelles que la princesa hagués vist mai, roser del que el jove cavaller en tallà una rosa i li oferí a la princesa”.

 

 

Més informació