Donem llum al teixit comercial de la ciutat

Del 26 de novembre al 7 de gener, Barcelona s’il·lumina amb més de cent quilòmetres de llums de Nadal, i els 39 mercats municipals també tenen una ornamentació especial.

06/11/2020 10:09 h

Ajuntament de Barcelona

Un espectacle de la companyia Sol Picó ha donat pas a l’acte d’encesa dels llums de Nadal, el 26 de novembre, a la plaça Comercial, al Born. Enguany, en un context de crisi sanitària i econòmica que afecta especialment el comerç del centre de la ciutat, s’amplia i es millora la qualitat de l’enllumenat de Nadal. El consistori n’augmenta el pressupost en un 65% i n’incrementa les subvencions fins al 75% del cost, una demanda del teixit comercial de Barcelona.

Alguns carrers i places, com la plaça de Catalunya, tenen llums de Nadal per primera vegada, i el carrer de Balmes els recupera després de molts anys. Es continuen il·luminant grans vies com l’avinguda Diagonal, el carrer d’Aragó, la Gran Via, l’avinguda del Paral·lel, el passeig de la Verneda, el carrer de Binèfar i la via Trajana. També s’il·luminen per primera vegada els 39 edificis de mercats municipals, que en molts casos constitueixen el centre neuràlgic de la zona comercial dels seus barris.

Enguany, per facilitar la gestió de l’enllumenat a les associacions de comerciants que se n’encarregaven fins ara, l’Ajuntament de Barcelona assumeix la contractació del disseny i la instal·lació dels llums de Nadal per consolidar, en els pròxims anys, una proposta lumínica que tingui consistència visual amb la identitat de la ciutat. En aquest primer any, participen en aquest nou model l’Associació d’Emprenedors del Clot i la Federació Associació de Comerciants Eix Poblenou, entre altres.