Dos programes de Barcelona Activa creen prop de nou-cents nous llocs de treball

Des del mes de maig s’han creat 422 llocs de treball a través d’una convocatòria extraordinària dels projectes integrals amb contractació (PIC), que combinen formació i experiència laboral, adreçats a persones amb dificultats per accedir al mercat laboral, i 450 llocs més amb Crea Feina Plus Barcelona 2021, que facilita ajudes de fins a 6.000 euros a les empreses per fomentar l’ocupació. Les dues mesures s’impulsen des del Centre de Resposta Econòmica (CECORE).

14/08/2021 10:19 h

Ajuntament de Barcelona

Els PIC, dotats amb un pressupost de prop de 5 milions d’euros, prioritzen els sectors impulsors de la recuperació econòmica com l’economia blava, la indústria 4.0, l’esport, les indústries culturals, l’economia verda, les TIC, el turisme i el comerç de proximitat. Els plans han donat preferència a les persones amb més dificultats per poder accedir al mercat laboral, com les dones (57%) i les persones de més de 44 anys (55%).

Uns col·lectius els quals també ha prioritzat Crea Feina Plus Barcelona 2021, amb percentatges fins i tot superiors en el cas de les dones (62%). Aquest programa, adreçat a persones empadronades a la ciutat en situació d’atur, ha facilitat la inclusió laboral en sectors com el comerç (21%) i les TIC (14%), amb ajudes a empreses o a autònoms que requerien contractar personal. El pressupost, en aquest cas, ha estat de 2,6 milions d’euros.

Simplificació de tràmits

Per facilitar la participació de les empreses en aquest programa, s’han simplificat els tràmits i s’han gestionat les sol·licituds per via telemàtica, a través de la pàgina web del programa, amb les condicions requerides per formar-ne part.

Trobareu més informació d’aquests i d’altres programes a Barcelona Activa.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades