Edificis industrialitzats per a un habitatge més sostenible

Comencen les obres de sis edificis industrialitzats, cinc dels quals construïts amb fusta, que permetran obtenir nombrosos avantatges ambientals i de sostenibilitat. Aquesta fórmula de construcció permet escurçar terminis en la construcció, així com reduir l’impacte ambiental dels habitatges durant tota la seva vida.

19/10/2022 14:23 h

Ajuntament de Barcelona

Els nous edificis industrialitzats de fusta estan situats a Sant Martí, als carrers de Pallars (42 pisos), de Binèfar (amb 24 pisos) i de Dolores Iturbe (amb 40), i a Sant Andreu, amb dues promocions situades a les Casernes, de 70 i 56 pisos. A més, s’hi afegeix una promoció al carrer del Marroc, que recupera el formigó a través d’un mòdul tridimensional de 45 pisos. En total, seran 277 nous pisos industrialitzats que s’oferiran en règim de lloguer públic a preus molt inferiors als del mercat.

Els edificis industrialitzats gaudeixen de nombrosos avantatges mediambientals, com:

  • menys demanda d’energia per a calefacció i refrigeració per mitjà de mesures passives (com l’increment de l’aïllament de la façana, la protecció dels ponts tèrmics, les proteccions solars, els espais intermedis i la ventilació natural creuada)
  • un sistema de climatització centralitzat d’alta eficiència
  • cobertes verdes que mitiguen l’efecte de la calor
  • menys demanda hídrica gràcies a l’aprofitament de les aigües grises
  • generació d’energia renovable mitjançant plaques fotovoltaiques a la coberta
  • gran protecció passiva a façanes, fetes amb un material de baix impacte mediambiental

Tot plegat millora el rendiment mediambiental dels edificis, cosa que n’implica reduir la petjada ecològica i permet millorar la qualitat de vida dels futurs inquilins.

Aquestes promocions són una evolució dels APROP, que va ser la primera aposta de la ciutat per edificis amb el menor impacte ambiental possible, ja que estan fets amb contenidors marítims reciclats.