El 22@ revitalitza l’espai públic i potencia la mobilitat sostenible

Ja s’han posat en marxa les obres de millora urbana de més de 17.000 metres quadrats del carrer de Tànger, entre Pamplona i Àvila, i els seus voltants. La renovació fomentarà l’ús de la bicicleta i el transport públic, i millorarà l’accessibilitat i la connectivitat del sector de Ponent 22@.

06/06/2021 10:20 h

Ajuntament de Barcelona

Gràcies a aquesta reforma, l’any que ve els carrers de Tànger i de Pamplona disposaran d’un nou carril bici unidireccional, un carril bus i dos carrils de circulació general. A més, s’hi ampliaran les voreres, s’hi eliminaran obstacles, s’hi plantaran plantes, parterres i arbres nous i s’hi instal·laran aparcaments per a bicicletes i mobiliari urbà.

Carrers al servei de veïns i veïnes

Pel que fa específicament a les obres del carrer de Pamplona, s’acabarà d’obrir aquesta via fins a la cruïlla amb Bolívia i l’avinguda Meridiana. Per la seva part, el carrer d’Àlaba, entre Bolívia i Sancho de Ávila, tindrà un sol carril de circulació, zones de càrrega i descàrrega i de passeig i s’incrementarà el verd de l’espai.

Les obres de renovació en aquests trams de carrer del districte de Sant Martí s’afegeixen a les que ja s’han fet al carrer del Marroc, entre Selva de Mar i Puigcerdà, que es va acabar de reurbanitzar a finals de l’any passat. Són unes actuacions que donen continuïtat al foment de la mobilitat sostenible, al creixement de l’espai destinat als vianants en tot l’eix Marroc-Tànger i a la millora de la connexió entre el barri de Provençals del Poblenou i l’Eixample.

En tot l’àmbit s’instal·larà enllumenat nou de tecnologia led, una xarxa de recollida pneumàtica i una xarxa de fred i calor centralitzada. Les obres costaran uns sis milions d’euros i es preveu que s’acabin al cap d’un any.

Etiquetes associades a la notícia