El 50% dels vehicles sense etiqueta ja no circulen per la ciutat

Al voltant de 40.000 vehicles sense etiqueta ambiental, els més contaminants, han deixat de circular per la ciutat des que es va planificar la zona de baixes emissions (ZBE). Amb aquesta reducció, les emissions de NOx han baixat un 19%, unes 684 tones, respecte al 2017.

05/02/2020 15:21 h

Ajuntament de Barcelona

Es calcula que ara el nombre de vehicles sense etiqueta ambiental de la DGT que circulen per Barcelona representa entre un 7 i un 9% del total del parc mòbil de la ciutat. Així ho han constatat les càmeres de control de la zona de baixes emissions durant el primer mes de funcionament. L’any 2017 aquests vehicles representaven el 20% de la circulació. Aquesta disminució — circulen per la ciutat 40.000 vehicles menys— comporta una reducció d’un 19% de les emissions de NOx, unes 684 tones.

Per fer el seguiment de les emissions i de la qualitat de l’aire de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona va establir un comitè d’experts que avalua l’impacte de la zona de baixes emissions cada sis mesos. L’avaluació va acompanyada d’un mapa de contaminació interactiu, que es podrà consultar de manera oberta al web de Qualitat de l’Aire. Aquesta eina de visualització oferirà informació actualitzada sobre cada tram de carrer a partir de les mesures concretes de les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica, que se situen en diferents punts de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades