El 5G permetrà connectar quiròfans d’arreu del món

L’Hospital Clínic de Barcelona presenta el “Cirurgià remot”, un projecte pilot basat en tecnologia 5G que permetrà al personal mèdic supervisar en temps real una operació de qualsevol quiròfan del món i intervenir en moments crítics sense necessitat de ser-hi físicament.

05/02/2019 18:25 h

Ajuntament de Barcelona

Un dels principals avantatges de la tecnologia 5G és la seva capacitat per enviar grans quantitats d’informació a gran velocitat, que permet així obtenir retransmissions en directe sense interrupcions. La incorporació d’aquesta tecnologia al sector de la salut permetrà sincronitzar tots els dispositius necessaris perquè especialistes de tot el món puguin fer el seguiment per accés remot d’una intervenció i assitir així els cirurgians que hi són físicament quan sigui necessari.

Aquest projecte es desenvolupa en el marc de la iniciativa 5G Barcelona, impulsada per la Mobile World Capital amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Fundació i2CAT, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya, amb l’objectiu de convertir la ciutat en un laboratori obert a la ciutadania per provar tecnologies 5G.

La primera prova amb una intervenció quirúrgica real es durà a terme durant el Mobile World Congress, que se celebra del 25 al 28 de febrer, i connectarà per accés remot dos equips de cirurgians ubicats en llocs diferents del món.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades