El carrer Conxita Supervia es pacifica per als vianants

El districte de les Corts ha inaugurat les obres de reurbanització del carrer Conxita Supervia, un carrer de 120 metres de longitud, d’entre 12 i 16 metres d’amplada,

22/09/2018 15:51 h

Districte Les Corts

Una matinal amb cercaviles, batucada, bombolles de sabó, cheerleaders i un espectacle familiar, ha servit per omplir de veïns i veïnes el renovat carrer de Conxita Supervia. Un nou espai pacificat de forma exclusiva per a vianants, mantenint el trànsit rodat només per a serveis i pàrquings, i convertint-lo en una secció d’un sol nivell (plataforma única).

Per fer la modificació, s’han utilitzat una sèrie de dunes amb una lleugera topografia que, per una part, han fet desaparèixer la presència del cotxe i, per l’altra, la dels vehicles aparcats. Així, el recorregut del carrer culmina en un espai de reunió situat davant de la façana nord del centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”, que perd definitivament el mur que l’aïllava d’aquest nou espai. Amb aquesta intervenció el centre cívic es fa més transparent i s’obre al carrer possibilitant una externalització dels usos i una ampliació de la programació del centre a l’aire lliure.

L’Ajuntament de Barcelona aposta per un model de ciutat més sostenible que permeti afrontar el repte de millorar la qualitat de vida de les persones, fent que la ciutat sigui més habitable i més saludable i possibilitant que el veïnat es faci seu l’espai públic. Aquesta sostenibilitat passa, també, per combatre els nivells de contaminació de l’aire i el soroll produït pel trànsit com a principals objectius. A més, es treballa per fer la ciutat més amable, guanyar el carrer per a les persones, rebaixar l’índex d’accidentalitat viària i la manca de verd i de zones d’esbarjo als seus barris.

L’àmbit d’actuació ha estat de 3.054 m2 i el pressupost de l’obra de 1.030.226,59 euros (IVA inclòs).