Els veïns de Secretari Coloma decideixen que el carrer torni a dir-se 'de Pau Alsina'

El 62,8% dels veïns i les veïnes que han participat en la consulta ciutadana han votat a favor de canviar el nom del carrer del Secretari Coloma pel de Pau Alsina. En la papereta de votació es va incloure el text següent: “Vol que el seu carrer torni a denominar-se Pau Alsina?” i dues opcions de resposta: sí o no.

24/12/2017 12:42h

Redacció

El carrer del Secretari Coloma tornarà a anomenar-se carrer de Pau Alsina, així ho han decidit 654 (62,8%) dels 1.041 veïns i veïnes que han participat en la consulta vinculant organitzada pel Districte de Gràcia. En total, tenien dret a vot els 2.201 veïns i veïnes més grans de 16 anys empadronats al carrer, els quals van rebre a casa un sobre amb el franqueig pagat i una papereta amb la pregunta. Per votar, calia retornar la butlleta per correu o bé dur-la a la seu del Districte.

Fins al 1939, el carrer s’anomenava carrer de Pau Alsina, un teixidor barceloní que va ser diputat representant del Partit Republicà Democràtic a les Corts Generals l’any 1869 i també va ser regidor per Barcelona. Després de la Guerra Civil, el carrer va passar a dir-se carrer del Secretari Coloma, en honor de Joan Coloma, secretari dels Reis Catòlics i del Tribunal del Sant Ofici de la Inquisició.

La Comissió de Nomenclàtor de Gràcia havia debatut en diverses ocasions el possible canvi de denominació d’aquest carrer i les opcions que es podien triar. Finalment es va concloure que el més adient era proposar com a possible alternativa a l’actual denominació la de carrer de Pau Alsina, atès que aquest havia estat el nom anterior d’aquest carrer.

Més informació