El comerç sostenible de Barcelona, en una llista de Twitter

Comerços que aposten per la venda de productes a granel, supermercats que es comprometen a minimitzar l’ús d’embolcalls de plàstic, petits negocis que creen nous productes a partir de la reutilització de materials. El teixit comercial de Barcelona fa anys que treballa per posar en marxa accions que ajudin a millorar el medi ambient i l’entorn. N’hem agrupat alguns en una llista de Twitter, perquè els puguis seguir de ben a prop.

24/12/2019 09:33 h

Marc Amat Vilà

Menys bosses de plàstic, més productes de quilòmetre zero, menys malbaratament alimentari i més presència de productes ecològics o reutilitzats. A Barcelona, el teixit comercial fa anys que té el compromís de treballar per millorar el medi ambient i l’entorn que l’envolta. Amb l’objectiu de reduir els marges de la dependència ambiental, cada vegada més establiments fan esforços per implantar accions que aconsegueixin reduir la petjada ecològica que deixen al planeta. Saben que fer un ús racional dels recursos i aplicar la lògica del consum responsable al seu dia a dia és la clau per aconseguir una ciutat neta, sostenible i agradable per viure-hi. Els vols conèixer? T’hem preparat una llista de Twitter amb establiments que potencien aquestes pràctiques.

Sense anar més lluny, pràcticament 8 de cada 10 establiments d’alimentació de la ciutat asseguren que prenen mesures per evitar el malbaratament alimentari; un 63% expliquen que potencien els productes a granel i, pràcticament el mateix percentatge, tenen als seus prestatges productes de proximitat i de quilòmetre zero. Així ho apunta l’Informe de Comerç de Barcelona 2018, que també assenyala que el 93,8% dels comerços reciclen; que el 93,5% adopten mesures per reduir l’ús de bosses de plàstic; i que el 86,7% compten amb sistemes d’estalvi energètic.

Per tal de potenciar aquestes pràctiques, l’Ajuntament de Barcelona té en marxa des de fa anys el servei Comerç+Sostenible, a través del qual dona servei d’assessorament i orientació a aquells establiments que vulguin caminar cap a l’adopció d’accions sostenibles. De la mateixa manera, anualment, el Premi Comerç de Barcelona i el Premi Barcelona Restauració posen en valor aquestes pràctiques guardonant comerços i establiments que han destacat per la seva aposta pel medi ambient.

Etiquetes associades a la notícia