El Corpus 2024 commemorarà els 600 anys de gegants a Barcelona

Des del dijous 30 de maig fins al diumenge 2 de juny torna la festivitat del Corpus, una tradició amb més de 700 anys d’història. Els carrers i places s’ompliran d’activitats tradicionals i d’una oferta cultural variada, enguany amb la commemoració dels 600 anys de gegants a Barcelona com a tema central.

22/05/2024 16:47 h

Ajuntament de Barcelona

A les sortides tradicionals dels gegants s’hi afegiran diverses exposicions, com la del Museu Etnològic i de Cultures del Món “Barcelona, ciutat gegant. 600 anys de festa i tradició”. L’exposició inclou diversos gegants de Barcelona i d’altres d’internacionals, que es mostren per primera vegada a la ciutat gràcies a la col·laboració de la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona.

A la Casa de l’Ardiaca, seu de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, s’hi podrà veure el document original del 1424, emmarcat en la mostra “Papers de gegants”. Al Museu Diocesà de Barcelona s’hi podrà visitar l’exposició “Ara ballen! Els gegants a la processó de Corpus”, que explica el paper passat i present d’aquestes figures a la processó. La Casa dels Entremesos serà la seu de l’exposició “Gegants del món”, una mostra que repassa el panorama geganter arreu d’Europa i els diversos continents.

Durant el Corpus també es duran a terme altres activitats, per a algunes caldrà inscripció prèvia al web.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia