'Ara ballen! Els gegants a la processó del Corpus', la nova exposició del Museu Diocesà

Del 23 de maig fins al 27 d’octubre es pot visitar la nova exposició del Museu Diocesà de Barcelona: ‘Ara ballen! Els gegants a la processó del Corpus’.

Enguany aprofitant la celebració dels 600 anys de gegants a Barcelona es posa la mirada en els gegants. La mostra accentua la relació que els gegants han tingut amb la festa de Corpus, especialment amb la processó. En aquest sentit, el museu donarà a conèixer aspectes singulars dels gegants de la ciutat i de les parròquies poc coneguts per la ciutadania en general. També es busca valorar els diferents significats dels elements festius que han participat i participen en la processó del Corpus de Barcelona.

L’exposició compta amb peces d’alt interès com els gegants originals del Pi i els gegants vells de la Casa de la Caritat o del Carnaval, que lluiran el vestuari amb què concorrien a la processó. Tot plegat acompanyat d’imatges amb valor documental, algunes totalment inèdites procedents d’arxius i col·leccions públiques i privades.

El discurs expositiu s’ha construït a partir de sis idees principals: la festa del Corpus i els gegants; la funció dels gegants a la processó del Corpus; l’octava de Corpus a Barcelona; la despesa generada pels gegants; la vigília, la passada i les autoritats; i els gegants processionals i festius en un món secularitzat.

Ha comptat amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona, l’Institut de Cultura de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.