Gastronomia de les festes i tradicions

Aspes de Santa Eulàlia

L’aspa de Santa Eulàlia és un dolç en forma de creu en aspa, de pasta de brioix ensucrada i decorada amb cireres confitades.
Botifarra d’ou i truita

Botifarra d’ou i truita

La botifarra d’ou i la truita són aliments lligats a la festa de carnaval, és a dir, als darrers dies abans de començar la Quaresma, període en què eren prohibits tant els ous i com la carn.
bunyols

Bunyols de Quaresma

Els bunyols de Quaresma són dolços fets a partir d’una base de farina que es fregeix en oli i després s’ensucra.

Canelons

Els canelons són una menja típica barcelonina. Per elaborar-los cal farcir làmines rectangulars de pasta amb carn, peix o verdures i cobrir-los amb salsa beixamel.

Castanyes

La castanya, fruita del castanyer, és un dels productes més populars de la tardor. Actualment és típic de menjar-ne per Tots Sants, torrades o bullides.
Coca de llardons

Coca de llardons

La coca de llardons és un dolç fet a base d’ous, sucre, farina, llardons i pinyons, que tradicionalment es menja a l’època de carnestoltes.
Coca de recapte

Coca de recapte

La coca de recapte és un plat salat elaborat amb una massa de pasta coberta de verdures i hortalisses de menes diferents i que poden anar acompanyades de carn, embotit o peix.
Coca de Sant Joan

Coca de Sant Joan

És la menja tradicional de la Nit de Sant Joan, quan es reparteix a les revetlles juntament amb vins dolços, rancis o cava.