Programa educatiu

'Fes teva la cultura popular'

Programa educatiu de les Cases de la Festa

El programa educatiu de les Cases de la Festa té la voluntat d’apropar els alumnes d’educació infantil, primària i secundària a la cultura popular i tradicional catalana. Mitjançant els tallers pedagògics que oferim per a escoles i instituts, els alumnes descobreixen, participen i aprenen diferents expressions de la nostra cultura: els gegants, els diables, els castellers, el bestiari festiu, la cobla, la sardana i el flamenc.

Els tallers són conduïts per un educador especialitzat i vinculat a alguna entitat de cultura popular, i es desenvolupen amb una metodologia participativa i experiencial que promou actituds de solidaritat, respecte i interès pel bé comú. Alhora, les activitats fomenten l’educació en valors, el coneixement i el reconeixement del patrimoni i les tradicions com a expressions de memòria i d’identitat col·lectives, i enforteixen la relació de l’alumnat amb el seu entorn més proper.

Per aprofundir i complementar les sessions d’activitats a les Cases de la Festa es posa a disposició dels docents uns materials didàctics especialment dissenyats per a treballar a l’aula amb activitats prèvies i posteriors a les visites. Aquest materials didàctics els trobareu a continuació dins de l'explicació de cada taller. Al final de la pàgina també podeu trobar més recursos i documentació comú a tots els tallers.

 

Tallers educatius

On dormen els gegants

On dormen els gegants?

Per descobrir el món dels gegants i la imatgeria festiva

Com és un gegant? Quines mides pot tenir? On dorm? Per on hi veu un capgròs? Una activitat lúdica i participativa per descobrir el món dels gegants, els capgrossos i la casa on descansen. La proposta acaba amb una cercavila al ritme del Toc d’Inici.

Educació infantil, cicle inicial d’educació primària i educació especial

Lloc:
Lloc: La Casa dels Entremesos (Pl. Beates, 2, Ciutat Vella) i La Lira (Coroleu, 15, Sant Andreu)

Consultes:
casesdelafesta@fragment.cat / 608.940.605

Un quatre de vuit amb folre

Un quatre de vuit amb folre i...?

Per descobrir el món dels castellers

Enfilar-se descalç a sobre d’un company, fer pinya i treballar en equip, descobrir els noms dels castellers i tot el conjunt de valors i habilitats que es posen en joc quan es descarrega un castell. Sereu castellers durant un dia!

Cicle superior d’educació primària, educació secundària i educació secundària postobligatoria

Lloc:
Lloc: Centre Cultural Albert Musons (Alzina, 7, Gràcia) i local dels Castellers de Barcelona (Bilbao, 212, Sant Martí). També a la vostra escola.

Consultes:
casesdelafesta@fragment.cat / 608.940.605  

Curts i llargs a pas de sardana

Curts i llargs a pas de sardana

Per descobrir i aprendre a ballar sardanes

És molt més que un taller de ball, és un viatge a través de la història, la música i el ball de la sardana amb jocs que ens permetran experimentar-ne el ritme i el moviment, i acabarem tots junts en rotllana i a pas de sardana.

Cicle mitjà i superior d’educació primària i educació especial

Lloc:
Lloc: La Casa dels Entremesos (Pl. Beates, 2, Ciutat Vella) i La Lira (Coroleu, 15, Sant Andreu). També a la vostra escola.

Consultes:
casesdelafesta@fragment.cat / 608.940.605