Notícies

Filtra per dates

La Bordeta celebra Sant Medir 2024!

Els romeus i romeves de les colles de Sant Medir de tot Barcelona recorren diumenge els carrers de la Bordeta llançant-hi caramels i llaminadures per a tothom.

Al març, torna la dolça festa de Sant Medir a Sarrià

El 3 de març és Sant Medir i la Federació de Colles, amb el suport del Districte de Sarrià - Sant Gervasi, organitza una sèrie de cercaviles per celebrar-ho amb el veïnat el divendres, 1, i el dissabte, 2 de març.

Sant Medir, una festa que agermana diversos barris barcelonins

A banda de la Vila de Gràcia, vuit barris més tenen o han tingut colles de Sant Medir al llarg de la història: Sant Gervasi, Sarrià, Sants, la Salut, el Camp d’en Grassot, la Bordeta, el Poble-sec i el Raval.

La llegenda de Sant Medir de Barcelona

Sant Medir. Les faves, una ermita a la serra de Collserola, el peregrinatge de Josep Vidal Granés, els caramels que es llancen a la Vila de Gràcia... per entendre el significat de la festa de Sant Medir, primer cal conèixer la...

Qui era Josep Vidal Granés, l’impulsor de la festa de Sant Medir?

La història més estesa diu que era un forner que feia penitència perquè el sant l’havia guarit d’una malaltia però estudis recents demostren que els orígens de la festa podrien estar vinculats al carlisme i a una estada a la presó.

Per què existeixen els anys de traspàs?

Els anys bixests o de traspàs incorporen un dia més al calendari. Per quin motiu? I quin dia és el que s'afegeix: el 24 o el 29 de febrer?