Cultura Popular |

Notícies de Cultura Popular

Vella Quaresma

Qui és la Vella Quaresma?

La Vella Quaresma és una dona amb set cames, un bacallà i un cistell, i representa el període de l'any que precedeix la Setmana Santa.

El refranyer contra les dones

Dia de la Dona. Sovint diem que el refranyer és una font inesgotable de saviesa popular, però hi ha casos en què allò que ens explica és totalment desfasat. N'és un exemple la visió que té de la dona, que en la majoria de dites va...

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat...

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

El Seguici Popular de Barcelona és la plasmació del projecte de recerca d’uns referents barcelonins, singulars, històrics i propis que fan la funció simbòlica dins la festa. Es va constituir el 1993 i és format per la imatgeria festiva municipal, figures històriques com els Gegants del Pi i figures recreades a partir de documentació històrica.


( … )

Àmbits festius de Cultura Popular Barcelonina