Cultura Popular |

Notícies de Cultura Popular

La Bordeta celebra Sant Medir 2024!

Els romeus i romeves de les colles de Sant Medir de tot Barcelona recorren diumenge els carrers de la Bordeta llançant-hi caramels i llaminadures per a tothom.

Al març, torna la dolça festa de Sant Medir a Sarrià

El 3 de març és Sant Medir i la Federació de Colles, amb el suport del Districte de Sarrià - Sant Gervasi, organitza una sèrie de cercaviles per celebrar-ho amb el veïnat el divendres, 1, i el dissabte, 2 de març.

La llegenda de Sant Medir de Barcelona

Sant Medir. Les faves, una ermita a la serra de Collserola, el peregrinatge de Josep Vidal Granés, els caramels que es llancen a la Vila de Gràcia... per entendre el significat de la festa de Sant Medir, primer cal conèixer la...

Per què existeixen els anys de traspàs?

Els anys bixests o de traspàs incorporen un dia més al calendari. Per quin motiu? I quin dia és el que s'afegeix: el 24 o el 29 de febrer?

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat...

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

Els gegants Vells de la Casa de la Caritat també són coneguts com a gegants del Carnestoltes perquè la primera referència que se’n té és de la participació en l’arribo del 1859. En aquell moment eren propietat de la Societat del Born, una de les entitats més actives en l’organització del carnestoltes barceloní d’aleshores. A més de publicar bans i tot de notes satíriques, l’agrupació organitzava una rua on se sap que hi havia un seguici amb diversos elements d’imatgeria festiva i alguns treballs molt espectaculars de comparseria efímera.


( … )