Cultura Popular |

Notícies de Cultura Popular

La Candelera, el nostre dia de la marmota

Sempre s’ha considerat la Candelera una data idònia per a pronosticar la meteorologia i molt especialment els dies de fred que queden. És molt coneguda la dita ‘Si la Candelera plora, l'hivern és fora; si la Candelera riu, l’hivern és viu’.

Què se celebra per la Candelera?

El 2 de febrer és la Candelera, una diada al bell mig de l’hivern, que clou el cicle nadalenc. Però per què és una festa tan arrelada? És religiosa o té un rerefons pagà? Quin protagonisme hi tenen les espelmes?

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat...

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

El correfoc va néixer a Barcelona espontàniament per les festes de la Mercè del 1978. En aquell moment de recuperació de la cultura popular i tradicional, un grup d’activistes culturals va voler organitzar un espectacle de foc. La idea inicial era un ball de diables clàssic, però d'una manera totalment inesperada el públic assistent va unir-se a la representació i la dotà de moviment.


( … )

Àmbits festius de Cultura Popular Barcelonina