Cultura Popular |

Notícies de Cultura Popular

Ja tenim aquí la Ruta dels Gremis!

Arriba la Ruta dels Gremis, una nova proposta per fer un recorregut de manera autoguiada pels carrers i places de Barcelona, seguint la petjada històrica dels gremis i confraries de la ciutat.

Ja és aquí el Corpus de Barcelona 2023!

Arriba el Corpus 2023 i Barcelona s'omple de festa, art floral i molta cultura popular! Enguany, el tema central són els gremis i les confraries.

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat...

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

El correfoc va néixer a Barcelona espontàniament per les festes de la Mercè del 1978. En aquell moment de recuperació de la cultura popular i tradicional, un grup d’activistes culturals va voler organitzar un espectacle de foc. La idea inicial era un ball de diables clàssic, però d'una manera totalment inesperada el públic assistent va unir-se a la representació i la dotà de moviment.


( … )