Cultura Popular |

Notícies de Cultura Popular

Castellers del Poble Sec: 25 anys a la poblesequina

Vols crear la imatge del 25è aniversari bandarra?

Disseny. Els Castellers del Poble Sec convoquen un concurs per crear el logotip del seu 25è aniversari. El premi són 300 €. S'hi poden presentar treballs fins al 9 de març.

Arriba el pregó de Sant Medir

El tret de sortida de la festa tindrà lloc el diumenge 18 de febrer amb una jornada que inclourà també una cercavila i activitats infantils.

El pregó dels infants dintre de les Festes de Santa Eulàlia 2019. Av. de la Catedral, Barcelona, 12.02.2019

Santa Eulàlia finalitza amb el Pregó dels Infants

Enguany, sota el lema “A la ciutat, dret a la igualtat”, els nens i nenes de 21 centres educatius de la ciutat han reflexionat sobre aquest dret i proposaran accions per a que es respecti arreu.

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat...

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

Els gegants Vells de la Casa de la Caritat també són coneguts com a gegants del Carnestoltes perquè la primera referència que se’n té és de la participació en l’arribo del 1859. En aquell moment eren propietat de la Societat del Born, una de les entitats més actives en l’organització del carnestoltes barceloní d’aleshores. A més de publicar bans i tot de notes satíriques, l’agrupació organitzava una rua on se sap que hi havia un seguici amb diversos elements d’imatgeria festiva i alguns treballs molt espectaculars de comparseria efímera.


( … )