Cultura Popular |

Notícies de Cultura Popular

Coneguem el Baró de Maldà des de casa

L'Esbart Català de Dansaires utilitza les xarxes per fer-nos arribar les històries de la Barcelona del segle XVIII i XIX, de la mà del Baró de Maldà.

Descobriu la sardana incògnita!

El món sardanista s'ha empescat diferents iniciatives per promoure les sardanes #desdecasa. Descobreix-les!

Vint coses que no sabies sobre la mona de Pasqua

Setmana Santa. L’oferta de mones al nostre país és molt més variada que no sembla a primer cop d'ull i va més enllà de les modes més comercials. Voleu saber més coses d’aquest costum d’orígens i significat incerts?

Llibres de cultura popular

Més de 40 llibres infantils i juvenils de cultura popular!

Aprofitant el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil fem un recull de llibres de cultura popular i festes barcelonines pels més joves de casa. N'hi ha de petits, de grans, per pintar i, fins i tot, amb enganxines!

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat...

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

El correfoc va néixer a Barcelona espontàniament per les festes de la Mercè del 1978. En aquell moment de recuperació de la cultura popular i tradicional, un grup d’activistes culturals va voler organitzar un espectacle de foc. La idea inicial era un ball de diables clàssic, però d'una manera totalment inesperada el públic assistent va unir-se a la representació i la dotà de moviment.


( … )

Àmbits festius de Cultura Popular Barcelonina