Cultura Popular |

Notícies de Cultura Popular

Aplecat 2023

Nou Barris celebra l'Aplecat 2023

El dissabte 22 d’abril tindrà lloc a Nou Barris una nova edició de l’Aplecat, la mostra de cultura popular catalana.

Torna la Fira de Rams 2023 a Barcelona

Uns dies abans de Diumenge de Rams, la Fira del Ram s'instal·la a la rambla de Catalunya, entre Aragó i Diputació, i a la plaça de la Sagrada Família.

Vint coses que no sabies sobre la mona de Pasqua

Setmana Santa. L’oferta de mones al nostre país és molt més variada que no sembla a primer cop d'ull i va més enllà de les modes més comercials. Voleu saber més coses d’aquest costum d’orígens i significat incerts?

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat...

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

El correfoc va néixer a Barcelona espontàniament per les festes de la Mercè del 1978. En aquell moment de recuperació de la cultura popular i tradicional, un grup d’activistes culturals va voler organitzar un espectacle de foc. La idea inicial era un ball de diables clàssic, però d'una manera totalment inesperada el públic assistent va unir-se a la representació i la dotà de moviment.


( … )