Cultura Popular |

Notícies de Cultura Popular

Tota la programació del Tradicionàrius 2023

La 36a edició del festival obre la programació amb un recital que aplega compositors i intèrprets de música d’arrel que van tenir tracte amb el músic i promotor cultural Jordi Fàbregas.

Torna la Fira de Rams 2023 a Barcelona

Uns dies abans de Diumenge de Rams, la Fira del Ram s'instal·la a la rambla de Catalunya, entre Aragó i Diputació, i a la plaça de la Sagrada Família.

Què se celebra el dia de Rams?

Setmana Santa. Per què se celebrava tant el dia de Rams? I quina relació tenen les palmes i els palmons amb els darrers dies de la vida de Jesús?

< >

Activitats destacades de la ciutat

tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient amb una espectacular desfilada pels carrers de la ciutat.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties que fan un circuit pel centre de la ciutat...

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Sabies que...?

Els gegants Vells de la Casa de la Caritat també són coneguts com a gegants del Carnestoltes perquè la primera referència que se’n té és de la participació en l’arribo del 1859. En aquell moment eren propietat de la Societat del Born, una de les entitats més actives en l’organització del carnestoltes barceloní d’aleshores. A més de publicar bans i tot de notes satíriques, l’agrupació organitzava una rua on se sap que hi havia un seguici amb diversos elements d’imatgeria festiva i alguns treballs molt espectaculars de comparseria efímera.


( … )