Qui som les Cases de la Festa?

Material multimèdia relacionat

La ciutat de Barcelona compta una xarxa d’actives Cases de la Festa, espais de cultura popular i tradicional repartits pels diferents barris, que acullen entitats d’àmbits tan diversos com els castells i els falcons, la dansa -la sardana, el ball de bastons...-, la imatgeria festiva -els gegants, els capgrossos, el bestiari...-, el món del foc -les bèsties, els diables...-, la música -les gralles, els tabals...-..., bona part dels quals coincideixen en força manifestacions festives.

Els carrers i les places són el lloc on s’expressa la cultura popular i tradicional. Les entitats organitzadores necessiten, però, un racó on trobar-se, on preparar les actuacions properes i fer balanç de les que ja han fet, on conversar, descansar i desar el material i l’arxiu, on exposar fotografies i, en alguns casos, elements d’imatgeria festiva. Aquestes són les funcions essencials de les Cases de la Festa, equipaments que també tenen la missió de promoure la cultura popular i tradicional, formar sobre ella i fer-ne recerca. A més, són productores i dinamitzadores al territori d’activitats de cultura popular i tradicional.

Les Cases de la Festa de la ciutat són el lloc de trobada de les entitats de cultura d’arrel tradicional, però tenen també les portes obertes a tothom.

La xarxa de Cases de la Festa

Cases de la festa - Les Cases

Cases de la festa - Centres

Cases de la festa - Locals