Centre d'Imatgeria Festiva de Sant Martí - Can Saladrigas

La imatgeria festiva compta amb una notable vitalitat al Poblenou. A les Festes de Maig, a la Festa Major del Poblenou i en altres trobades lúdiques que formen part del calendari festiu, com el solstici d’hivern, passegen pels carrers del Poblenou els gegants, els dracs, els capgrossos, la víbria, el popular lloro del 36, El Fènix... Des de l’any 2009 tot el que té a veure amb la imatgeria festiva al Poblenou té un lloc de trobada: Can Saladrigas, una antiga fàbrica del carrer del Joncar que va ser recuperada com a equipament cultural. El Centre d’Imatgeria Festiva de Sant Martí, una iniciativa de la Colla del Drac del Poblenou i de la Colla dels Gegants del Poblenou, es troba a la planta baixa d’aquest equipament. Consta d’una exposició permanent de totes les figures d’imatgeria festiva del Poblenou, espais per fer-hi reunions i activitats, un buc d’assaig per a músics i un taller de reparació i construcció de figures d’imatgeria.

A més d’oferir diversos serveis, el Centre d’Imatgeria Festiva de Sant Martí du a terme una programació d’activitats amb l’objectiu de donar a conèixer al públic en general, i especialment a les generacions més joves, les disciplines que conflueixen en la imatgeria festiva: la creació plàstica, la música, la coreografia, el teatre popular i l’organització associativa.

 

Obertura: 2009

Nombre d’aules: 1

Sala d’actes: Sí (125 persones)

Altres tipus de sales: Despatx, dos magatzems i buc d’assaig

Bar: Petit racó amb una tauleta i dos tamborets amb màquines de cafè, begudes fresques i sòlids

Espai exterior: Sí. Pati tancat d’uns 1.500 metres quadrats amb zones diàfanes i zones amb arbres d’ombra

Superfície: 450 metres quadrats

Serveis que ofereix: Casals infantils d’estiu i de Setmana Santa, sessions matinals de diumenge, concerts i demostració de manifestacions on intervé imatgeria festiva (El Carnaval de Solsona, El ball del lleó xinès, La imatgeria popular mexicana vinculada al Día de Muertos, El ball de l’Àliga de Vilafranca...), construcció i reparació de figures, construcció d’atrezzo i imatgeria per a Carnaval i portalades de Festa Major

Tallers: Gralla i percussió

Accessibilitat:

Altres: Exposició permanent de les figures d’imatgeria festiva del Poblenou (visites guiades a l’exposició), exposicions monogràfiques i espectacles relacionats amb la imatgeria festiva.