Exposicions

Préstec d'exposicions

Teniu al vostre abast les següents exposicions itinerants de diverses temàtiques relacionades amb la cultura popular i tradicional que podeu sol·licitar per exposar a la vostra entitat.

Exposicions

Pedra Seca

Emili Boada que fa molts anys que treballa en el camp de l'etnografia catalana. Durant molt de temps, a la seva botiga del carrer Comtal de Barcelona, ha tingut una mostra de patrimoni rural català, fotografies i eines que ha recollit durant les nombroses passejades pel Pla de Santa Maria, Les Garrigues, Montsià, Vallès...

L'Emili hi posa paraules, poesia; paraules seves i d'altres amics de la pedra seca, com la poetessa Rosa Canela o l'escriptora i periodista Rosa Vendrell. Amb la seva vocació de divulgador cultural ha creat escola. Ja som una colla els què mirem el paisatge d'una altra manera, fem fotos, documentem cabanes de pedra seca, en traiem les herbes, adobem alguna pedra que s'ha mogut... recollim refranys, expressions o històries que conformen l'ànima d'aquestes construccions.

Músics de festa és una exposició itinerant del Museu Etnològic de Barcelona organitzada en el marc de les Cases de la Festa amb motiu del Festival Tradicionàrius 2013. L'exposició presenta imatges de músics tradicionals d'arreu dels Països Catalans.

L'exposició s'acompanya d'una selecció objectual d'instruments musicals de tradició catalana de fons de col·leccions particulars dels autors de la mostra.

La vitalitat de la música popular té uns precedents en els mestres d'aquestes imatges, mestres en instruments, melodies i sentiments

La patum i altres patrimonis

Aquesta exposició proposa un itinerari objectual i conceptual de la ma de la gent que fa les festes, els altres patrimonis .Allò que la gent som capaços d'imaginar col·lectivament és molt valuós. La Cultura és una construcció simbòlica que fem els humans. Mengem, cantem i ens emocionem seguint pautes apreses en família, en colla, en societat.

Els Països Catalans són terra de festes i de festers. Algunes festes i tradicions catalanes com la Patum de Berga, el Misteri d'Elx, la Muixeranga d’ Algemesí, el Cant de la Sibil·la de Mallorca...