El dret a la ciutat, la innovació urbana i la crisi del refugi, a debat a Bolonya

El 20 i 21 de juny, Ada Colau viatjarà a Bolonya per tractar amb el seu alcalde el paper de les ciutats i dels països en la crisi de les persones refugiades, i també per compartir experiències en innovació urbana amb responsables municipals i participar en una assemblea pública sobre el dret a la ciutat organitzada per la Fondazione per l’Innovazione.

20/06/2018 13:27 h

Ajuntament de Barcelona

La creativitat, la innovació i la transformació urbanes seran l’eix de les experiències que compartirà l’alcaldessa, Ada Colau, amb els responsables municipals italians a l’inici del seu viatge a Bolonya. Ambdues ciutats treballen per assolir objectius comuns com: esdevenir una ciutat acollidora, aconseguir un nou benestar urbà, desenvolupar una democràcia urbana i digital i instaurar la sostenibilitat.

L’assemblea pública sobre el dret a la ciutat se celebrarà el mateix 20 de juny al vespre, al Cortile Guido Fanti del palau d’Accursio, i hi participaran moviments socials i col·lectius de la ciutat.

L’alcaldessa hi aportarà l’experiència de Barcelona a l’hora de materialitzar els drets humans de totes les persones que viuen a la ciutat. Així mateix, l’assemblea tractarà les polítiques migratòries i d’acollida respecte de les persones refugiades, l’accés a l’habitatge, la feminització de la política, el paper de les ciutats en l’escenari internacional i la relació entre els moviments socials i el poder polític.

El 21 de juny, l’alcaldessa es reunirà amb Virginio Merola, el seu homòleg bolonyès, per valorar la situació política a Itàlia i el paper de les ciutats i dels països en la crisi de les persones refugiades. Després de la reunió, Colau rebrà la Turrita d’Oro, reconeixement institucional de la ciutat de Bolonya, i participarà en un debat amb l’alcalde italià sobre els projectes de totes dues ciutats vinculats als béns comuns, als processos participatius i a la col·laboració cívica.

Etiquetes associades a la notícia