El Fòrum es transforma en un gran laboratori d’experiments

La segona edició del Visions STEAM - Fòrum aplega més de mil alumnes de quart d’ESO i batxillerat de setze centres educatius per fomentar les vocacions científiques i promoure les disciplines STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques).

19/05/2021 15:24 h

Ajuntament de Barcelona

És una jornada feta per alumnes i per a alumnes, ja que els experiments i les activitats els han dissenyat i coordinat estudiants universitaris, i això proporciona més proximitat i afavoreix l’aprenentatge. Es pretén, alhora, mantenir la motivació dels alumnes amb la creativitat i la innovació en un entorn lúdic però amb tot el rigor acadèmic.

El projecte Visions STEAM té en compte, també, un component social a l’hora d’aprendre. Per una banda, incorporant la perspectiva de gènere, busca combatre estereotips per crear referents femenins que situïn les dones al centre de la ciència, un àmbit on històricament han participat en un grau molt inferior. Per l’altra, es vol contribuir al retorn social, generant sinergies amb l’entorn i dinamitzant el barri, d’aquí la importància que en l’edició d’enguany hi hagin participat cinc centres educatius de l’entorn directe del Fòrum, al districte de Sant Martí.

Aquesta jornada, organitzada per Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), se suma al Visions STEAM – Anella i al Fisidabo 2K per fer de Barcelona un pol d’innovació educativa al voltant de la cultura STEAM. Enguany, tot i les limitacions d’aforament per adaptar-se a les condicions sanitàries actuals, participaran en aquest projecte tres mil adolescents, que se sumaran als més de vuit mil alumnes que hi han participat en edicions anteriors.