El Grec Festival resisteix i tanca amb èxit una edició molt especial

Malgrat les adversitats, la situació excepcional i les dificultats per gaudir de la cultura en temps de pandèmia, finalment el Grec Festival de Barcelona ha celebrat la 44a edició, que tanca amb un balanç positiu tant pel que fa a les sensacions dels artistes i espectadors, com pel que fa a les xifres de programació i d’ocupació.

31/07/2020 13:17 h

Ajuntament de Barcelona

El festival ha pogut mantenir gairebé tota la programació prevista (amb l’excepció del concert d’Omara Portuondo i de les sessions de cinema venudes), estrenar 109 propostes artístiques i 48 coproduccions i vendre 23.372 entrades de les 25.590 que ha posat a la venda, la qual cosa ha permès assolir una ocupació mitjana del 91,3%, que puja fins al 95,2% al Teatre Grec, on molts espectacles van exhaurir les entrades en molt poques hores.

La programació de l’edició d’enguany s’ha dividit entre el Grec Festival, de caràcter presencial; el Grec en Obert, amb nous formats, emissions per la televisió i internet i activitats virtuals, i l’apartat De Grec a Grec, que permetrà perllongar el festival durant la temporada teatral, de setembre a juny, i programar alguns dels espectacles en l’edició del 2021. De moment només s’ha acabat el primer, ja que una part dels continguts del Grec en Obert encara estaran disponibles durant el mes d’agost i el De Grec a Grec tornarà al setembre amb 25 espectacles nous.

El gran esforç de readaptació del Grec ha permès mantenir-lo viu. El festival ha estat un banc de proves dels nous protocols de seguretat per fer front a la pandèmia de la covid-19 i ha servit per demostrar que la cultura és segura i que, amb les mesures preventives adequades i la col·laboració de tothom, els escenaris poden continuar oberts a la tardor.

A més, el fet que aquest hagi estat un dels pocs grans festivals europeus que ha mantingut la programació també ha permès al Grec Festival guanyar protagonisme i repercussió als cercles culturals tant d’Europa com de l’Amèrica llatina. Una bona mostra d’això és que el el Grec Pro ha batut rècords i ha reunit més de quatre-cents professionals inscrits.

Etiquetes associades a la notícia