El Grup Promotor de la taula de salut mental es reuneix per segona vegada

10/06/2016 11:09 h

Redacció

Dijous, 9 de juny, es va reunir per segona vegada al Saló de Cròniques de l’Ajuntament, el Grup Promotor de la Taula de Salut Mental de Barcelona, amb l’objectiu de presentar els desafiaments que la ciutat ha d’abordar i les primeres propostes que han de servir de base per a l’elaboració del Pla de Salut Mental de la ciutat.

Han obert aquesta segona reunió la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, i hi han participat 46 membres del Grup Promotor, al qual pertanyen altres persones de l’equip de govern, grups polítics, institucions públiques i entitats de diversos àmbits relacionats amb la salut mental.

“La salut mental és una prioritat absoluta i un dret essencial. Està clar que hem de fer un esforç per a la prevenció i la promoció de la salut mental. En el document que avui es presenta: “Fets, Desafiaments i Propostes”, he pogut observar el gran nivell d’acord i consens que existeix sobre els 8 eixos o desafiaments que serviran com a base pel treball en aquest procés”, ha explicat Gemma Tarafa en el seu discurs de benvinguda.

La finalitat principal d’aquesta reunió és la presentació del document “Fets, Desafiaments i Propostes. Bases per a l’elaboració del Pla de Salut Mental de Barcelona” que ha estat elaborat a partir d’un procés participatiu on hi han col·laborat un conjunt d’organitzacions i persones expertes  del sector de la salut mental. Alhora també s’han presentat les línies estratègiques del Pla i algunes accions, principalment les relacionades amb habitatge i ocupació, respecte a les quals existeix consens total de la seva necessitat d’un abordatge prioritari per tal de prevenir i enfortir el benestar de les persones amb problemes i trastorns mentals.

La propera fita és el dia 12 de juliol, data en que es constituirà la Taula, amb totes les entitats interessades en formar part. Aquest dia es presentarà el Pla de Salut Mental que prèviament s’haurà contrastat amb alguns membres del grup promotor.