El llegat de l’antic Cinema Urgell: més espai per al veïnat

Els veïns i veïnes de Sant Antoni, al districte de l’Eixample, ja gaudeixen d’un nou jardí públic de 1.000 metres quadrats que permet comunicar el carrer del Comte d’Urgell amb el carrer del Comte Borrell. En aquest nou espai, situat al pati interior de l’antic Cinema Urgell, s’hi han instal·lat una zona de jocs, una zona verda i una zona de passejada i descans.

24/02/2020 13:21 h

Ajuntament de Barcelona

L’interior d’illa de l’antic Cinema Urgell està situat entre els carrers del Comte d’Urgell, de Floridablanca, del Comte Borrell i de Sepúlveda. El primer dels accessos es troba a l’entrada del local comercial del carrer del Comte d’Urgell, 31, i el segon, al carrer del Comte Borrell, 82.

A l’espai que ocupava l’antiga sala de cinema ara hi ha tres trams. En el primer, al subsòl, hi ha un supermercat, i a la planta baixa, els accessos a aquest supermercat i un aparcament. El segon és l’espai lliure que forma part de l’interior d’illa, i el tercer comunica l’interior d’illa amb el carrer del Comte Borrell per un passadís situat a la planta baixa d’un edifici d’habitatges.

L’espai està format per una zona verda de 480 m2, una zona de jocs de 122 m2, una zona de passejada i descans de gairebé 349 m2 i un passadís cobert de 103 m2.

Un cinema històric

L’antic Cinema Urgell tenia gairebé cinquanta anys d’història i era una de les sales més grans de la ciutat. El maig del 2013 va tancar. L’any 2015 es va aprovar el pla de millora urbana (PMU) per a l’ordenació de l’edificació a les finques que acollia el cinema, la qual cosa ha permès reconvertir una part d’aquest espai en una zona verda de titularitat i destí públics. L’empresa propietària del local comercial ha urbanitzat el nou espai públic i l’ha cedit gratuïtament a l’Ajuntament.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades