El més destacat de la trobada anual “L’alcalde respon”

A la trobada anual “L’alcalde respon”, Jaume Collboni ha fet públics els eixos de la transformació global de la ciutat de cara al 2035, amb una inversió total de més de 10.600 milions d’euros. Durant l’acte, l’alcalde ha fet balanç dels primers mesos de mandat i ha explicat les actuacions principals que es posaran en marxa i el pla d’inversions previst fins al 2027.

29/02/2024 20:49 h

Ajuntament de Barcelona

Els projectes que s’estan desenvolupant a Barcelona, que l’alcalde ha qualificat de “transformació del segle”, suposaran intervenir en 5,5 milions de metres quadrats, una superfície equiparable a tres quartes parts de l’Eixample, amb finançament públic, de l’Ajuntament i altres administracions. Les actuacions fins al 2025 s’estructuraran en sis eixos:

  1. Infraestructures i mobilitat sostenible, amb l’ampliació del metro i la transformació de la Sagrera
  2. Desenvolupament d’àrees de creixement de l’economia local, amb l’ampliació de la Fira de Barcelona, el 22@ Nord i la transformació de la zona del Besòs i de la Marina del Prat Vermell
  3. Talent i ciència, amb el desplegament de la Ciutadella del Coneixement i el Mercat del Peix
  4. Salut, amb el nou Hospital Clínic i ampliacions en altres hospitals
  5. Esport, la Copa Amèrica i l’obertura de la ciutat al mar
  6. Cultura, amb la nova biblioteca provincial

“L’alcalde respon”, que ha tingut lloc al DHUB, és una trobada anual organitzada pel Col·legi de Periodistes. Jaume Collboni també ha fet balanç dels primers 250 dies de mandat, i ha destacat actuacions com el Pla Endreça, el pla Clima Escola, l’acord amb l’Incàsol per fer més habitatges, l’impuls d’onze nous CAP, l’acord per cobrir la ronda de Dalt i l’impuls de les reformes de la Rambla i la via Laietana.
Per fer possible la transformació, Collboni ha fet èmfasi en les inversions previstes, amb actuacions destacades com recuperar espais en desús equivalents a 32 illes de l’Eixample, reformar la Meridiana fins a Fabra i Puig, el carrer de Balmes i el passeig de la Mar Bella, quatre biblioteques, tres escoles bressol i sis centres esportius nous, remodelar quatre mercats municipals i recuperar el Teatre Arnau.

La ciutat dels 5,5 milions

L’alcalde ha expressat la voluntat de generar noves centralitats i avançar cap a la “veritable ciutat metropolitana dels 5,5 milions d’habitants, sense perifèries”, i ha parlat de l’oportunitat que suposa el nou Pla director urbanístic metropolità.

 

Etiquetes associades a la notícia