El millor Pla Clima de les grans ciutats europees

El Pla Clima de Barcelona ha rebut el premi a la millor iniciativa de les grans ciutats europees atorgat pel Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia. El reconeixement, que es lliura per primera vegada, valora la integritat i l’eficàcia del pla i el seu enfocament transversal, que integra mitigació, adaptació, justícia climàtica i corresponsabilitat social.

11/10/2018 12:49 h

Ajuntament de Barcelona

El Pla Clima promou un model de ciutat sostenible per reduir les emissions contaminants i mantenir l’augment de temperatura del planeta per sota dels d’1,5 ºC, objectius fixats per l’Acord de París del 2015.

En concret, el full de ruta municipal, dissenyat en col·laboració amb la ciutadania i les entitats, té la finalitat de rebaixar les emissions per ciutadà un 45% de cara a l’any 2030 i ser neutre en carboni l’any 2050.

Per assolir aquests objectius, el pla inclou 242 mesures organitzades entorn de quatre eixos: mitigació dels efectes del canvi climàtic, adaptació de la ciutat a les conseqüències, atenció especial a les persones més vulnerables i corresponsabilitat ciutadana en aquesta lluita.

Aquest enfocament global i transversal del pla i la seva integritat i eficàcia han estat reconeguts amb la primera edició del premi Ciutats del Pacte Destacades, atorgat pel Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia, que agrupa més de 7.000 autoritats locals i 51 regions europees.

Aquest reconeixement s’afegeix a la certificació de la xarxa de ciutats pel lideratge climàtic C40, que ja va reconèixer l’elevada qualitat del Pla Clima.

Un pla amb accions en habitatge, mobilitat, verd o gestió de residus

Els eixos de treball del Pla Clima s’estan concretant en mesures municipals en àmbits diversos com l’habitatge, la mobilitat, l’economia, l’aigua, el verd, la salut, la gestió de residus o el consum.

Entre altres, inclou ajuts per combatre la pobresa energètica, un pla de mobilitat per fomentar els mitjans de transport sostenibles, un pla per incrementar el verd de la ciutat a fi de millorar la qualitat de l’aire i controlar la temperatura, el protocol per episodis de contaminació o l’estratègia de residu zero.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades