El nou Can Batlló pren forma

06/02/2017 16:53 h

Ajuntament de Barcelona

Entre els anys 2018 i 2019 entraran en funcionament dos dels grans equipaments de Can Batlló: la nova seu de l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) i el projecte d’economia social i solidària Coòpolis. Amb el conjunt d’actuacions impulsades en els darrers mesos pel Govern municipal i la tramitació de la modificació del Pla general metropolità (MPGM), s’accelera la conversió del recinte fabril en un espai social guanyat per al barri i la ciutat.

La rehabilitació de Can Batlló dóna resposta a les demandes veïnals d’equipament i és un exemple de l’aposta de l’Ajuntament per ”la innovació, per noves formes de cogestió i coproducció de polítiques públiques” que es volen impulsar també en altres barris, segons ha assegurat l’alcaldessa, Ada Colau.

En breu s’iniciaran les obres de rehabilitació del bloc 7 del complex, on s’ubicarà la nova seu de l’Escola de Mitjans Audiovisuals, en la qual s’invertiran 12,9 milions d’euros. Quan obri, a finals del 2018, tindrà una capacitat de fins a 600 alumnes d’audiovisuals, 175 més dels que l’EMAV té a la seu actual a la via Laietana.

Can Batlló també serà la seu del projecte Coòpolis, de foment de l’economia social i solidària sota criteris de gestió comunitària i participada entre el veïnat, l’Administració pública i el moviment cooperatiu. Es tracta d’un projecte impulsat per les cooperatives La Ciutat Invisible, Lacol i l’associació Impuls Cooperatiu de Sants, en què l’Ajuntament participa des del 2013. Coòpolis disposa d’una dotació econòmica de 5 milions d’euros i es preveu que estigui operatiu l’any 2019, tot i que al mes d’abril d’enguany s’hi habilitarà un espai provisional de promoció del projecte.

La proposta de modificació del pla urbanístic inclou, a més, la previsió de sòl per construir 1.455 habitatges potencials en tot l’àmbit Can Batlló – Magòria, 470 dels quals tindran algun tipus de protecció oficial. A més, i en el marc de l’aposta de l’Ajuntament per promoure polítiques d’accés a l’habitatge digne a preus assequibles en règim cooperatiu, s’ha cedit un dels solars municipals de Can Batlló a favor de la cooperativa La Borda, que hi construirà 28 habitatges de protecció oficial (HPO). Aquests habitatges se sumen als 33 que promou la cooperativa de la Federació d’Associació de Veïns de Barcelona, entregats el mes de desembre.

Notícies relacionades