El Pla de Salut Mental presentat a la ciutat de Trieste

Els dies 15, 16 i 17 de novembre, a la ciutat italiana de Trieste, es van celebrar les jornades de la Franca and Franco Basaglia International School sobre la importància d'involucrar a les ciutats en la promoció i prevenció de la salut menta. L'Ajuntament de Barcelona va ser convidat a presentar el Pla de Salut Mental de la ciutat.

22/11/2017 11:17 h

barcelona.cat

Trieste és el símbol de l’inici de la reforma psiquiàtrica i un exemple de lluita desestigmatitzant per les persones que pateixen un trastorn mental. Durant els anys 70 Franco Basaglia va promoure el tancament del manicomi i va suposar l’inici de l’atenció comunitària de les persones amb problemes de salut mental.

Barcelona, implicada en la millora de qualitat de vida de les persones afectades compta amb un Pla de Salut Mental, amb més de cent accions de prevenció i suport per millorar el benestar psicològic de la població i  la qualitat de vida de les persones afectades de problemes de salut mental, mitjançant el qual es compromet a continuar donant suport a la lluita contra l’estigma per raons de salut mental, per tal d’assolir una societat que rebutgi la seva discriminació i menyspreu de forma pública.

En el marc del cicle de conferències, “The right, and opportunity to have a whole life – Best practices for empowerment, self-determination, community resilience, wellbeing and human rights”, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que no ha estat ni està sol en la promoció de la salut mental, diverses institucions i entitats ciutadanes estan col·laborant en l’elaboració del Pla de Salut Mental i la seva aplicació.