El programa Làbora promou l'ocupació de persones en risc d'exclusió

09/05/2016 14:28 h

Marc Gómez Silvestre

Iniciat el 2014, el programa Làbora fomenta l’ocupació de les persones amb dificultats d’accés al mercat de treball. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Institut Municipal de Serveis Socials, que té la col·laboració de la Creu Roja, d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), de la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT) i de més d’un miler d’empreses de la ciutat.

Làbora pretén ser un impuls per donar resposta a les demandes del mercat laboral amb persones derivades dels serveis socials o d’entitats del tercer sector. La metodologia de treball per fomentar l’ocupació consisteix en l’apoderament personal i la millora de les capacitats de les persones usuàries del programa. De fet, un 22% dels usuaris del programa, 1.537 persones, van aconseguir un lloc de feina l’any 2015.

Com ha explicat Laia Ortiz, tinenta d’alcaldia de Drets Socials: “El mercat laboral tracta la mà d’obra com un producte i, en canvi, el programa Làbora prioritza les persones i les seves capacitats per evitar el risc d’exclusió. A més, es mobilitza les empreses perquè apel·lin a la seva responsabilitat social i garanteixin la dignitat de les condicions laborals.”

El procés de treball amb les persones que participen en el programa també consisteix a lluitar contra l’estigma que dificulta la contractació de determinats col·lectius com els aturats de llarga durada de més de 45 anys o la segmentació per barris, i se centra en evitar la feminització de la pobresa.

II Jornada de Networking

La primera edició de la xarxa de treball entre empreses i usuaris del programa es va celebrar el juny del 2015 i va incloure 35 empreses i entitats que es van entrevistar amb persones candidates per cobrir llocs de treball o formar part de les seves bosses de treball. L’edició d’enguany està prevista per al 6 de juny.

D’altra banda, el programa ofereix diversos tallers i seminaris formatius, com l’anàlisi dels llocs de feina que ofereixen les empreses, les estratègies per a la recerca de feina, l’ús de les eines 2.0, el coneixement personal previ a l’entrevista de treball i els aspectes sobre la contractació.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Notícies relacionades