El projecte “Xeix” guanya el premi Diversity Advantage Challenge

29/03/2015 16:01 h

Ajuntament de Barcelona

La iniciativa premiada promou la participació de població nouvinguda al districte mitjançant el comerç i l’associacionisme. El guardó és atorgat pel Consell d’Europa i té un valor de 10.000 euros.

El projecte “Xeix” es va posar en marxa el 2012 amb l’objectiu d’incorporar progressivament la comunitat xinesa en la vida associativa del barri del Fort Pienc, a l’Eixample. El 2014 la iniciativa es va ampliar al barri de Sant Antoni i va començar a treballar amb la comunitat pakistanesa.

“Xeix” projecta activitats com cursos de formació i dinamització comercial, classes extraescolars de xinès, introducció d’elements de les cultures xinesa, pakistanesa i índia en les programacions dels equipaments públics i formació per als professionals en immigració, antirumors i trencament d’estereotips.

Ara per ara a l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc ja hi ha un total de 16 socis xinesos i 4 pakistanesos. Això suposa un 20% del total d’associats.

Els premis Diverstiy Advantage Challenge, que atorga el Consell d’Europa, reconeixen les iniciatives innovadores que promouen la convivència i la diversitat cultural i repercuteixen positivament en comunitats, organitzacions i empreses. Un 50% de la puntuació depenia de com d’innovador és el projecte; un 30%, de l’impacte que aquest pot tenir en la societat, i un 20%, de la sostenibilitat i la possibilitat de ser aplicat a altres llocs. En total s’hi havien presentat 63 projectes.

El regidor del Districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy, ha declarat que “això ens anima a començar a preparar l’expansió d’aquesta iniciativa a d’altres barris”.