El rol de l’educació en la prevenció de la islamofòbia

05/06/2018 18:46 h

Juan Rivas

L’OND va participar el passat  31 de maig a una jornada sobre la prevenció de la islamofòbia en l’àmbit educatiu organitzada per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB).  Per prevenir la discriminació contra les persones musulmanes o que es perceben com a tals, i garantir el dret a la igualtat i a la no-discriminació, es va impulsar Pla municipal de lluita contra la islamofòbia.

El segon objectiu d’aquest pla és desmuntar els prejudicis i estereotips contra l’Islam i les persones musulmanes, i aquest va ser el tema que va ocupar la conferència inicial de la doctora Dolors Bramon, professora en Estudis Àrabs i Islàmics. Dins el mateix objectiu el pla pretén promoure l’educació en la diversitat, i en aquest sentit la “prevenció de la islamofòbia en l’àmbit educatiu” va ser el tema del diàleg entre Miriam Hatibi d’Ibn Battuta (qui recentment ha publicat el llibre Mira’m als ulls), Eulàlia Esclapés del programa Èxit, Xantal Genovart de l’Associació de Dones Musulmanes de Catalunya i de l’escriptor Saïd El Kadoui Moussaoui.

Amb aquesta activitat es contribueix també a assolir el primer objectiu del Pla, i és donant a conèixer la islamofòbia com a forma de discriminació.