El servei de mentors de Barcelona Activa ja ha ajudat dues-centes persones

El programa Mentoring+, de Barcelona Activa, en el qual han participat un centenar de mentors i mentores, ja ha donat suport a dues-centes persones que busquen feina. Bona part dels participants són dones, de més de 45 anys i amb un nivell d’estudis baix.

07/01/2020 14:17 h

Ajuntament de Barcelona

El programa Mentoring+, que ja arriba a la dotzena edició, té presència a gairebé tots els districtes de la ciutat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és aconseguir la reactivació laboral de les persones que, ateses les dificultats del mercat laboral, han decidit tirar la tovallola i no continuar buscant feina.

Les persones que participen en el programa Mentoring+ per intentar trobar feina són, sobretot, dones (61%), de més de 45 anys (87%) i amb estudis primaris o sense estudis (42%). Per això, el pla de Barcelona Activa s’emmarca en les iniciatives per fer front a la bretxa salarial en el mercat laboral.

El perfil de les mentores i els mentors és plural pel que fa a la trajectòria i l’experiència professional, si bé de manera majoritària tenen estudis universitaris (80%) i gairebé la meitat tenen més de 50 anys (47%).

Barcelona Activa treballa per afavorir la connexió i la col·laboració entre persones mentores i persones en situació d’atur que viuen al mateix barri perquè puguin crear una relació de confiança que impulsi dinàmiques noves i coneixement i que permeti posar fi a la situació d’aïllament, de vegades prolongat, de les persones que no tenen feina.

Etiquetes associades a la notícia