El Servei de Teleassistència, més a prop de la gent gran

Comença una campanya per apropar el Servei de Teleassistència Municipal a prop de les 20.000 persones majors de 75 anys que viuen soles i que, encara que en podrien disposar, no l’han sol·licitat. Es recomana que se sol·liciti aquest servei, que durant la pandèmia ha estat de gran ajuda a les persones usuàries, un dels col·lectius més vulnerables, proporcionant-los informació, donant-los suport emocional i facilitant-los l’accés als serveis sanitaris.

05/08/2020 12:06 h

Ajuntament de Barcelona

La sol·licitud es podrà tramitar per primera vegada telemàticament a través del Portal de Tràmits i, després de pactar-ho amb el Departament de Salut de la Generalitat, fins al 30 de setembre no serà necessari disposar d’un informe mèdic o d’infermeria, que era obligatori fins al moment. Al marge de la campanya, s’ha iniciat una campanya telefònica específica perquè la ciutadania conegui aquests canvis.

Combatre la soledat de la gent gran

Durant la crisi sanitària ja es va posar en marxa una campanya específica, que va arribar a unes 91.000 persones d’uns 73.000 habitatges; es va adaptar el servei per prioritzar l’atenció de les persones més vulnerables, i es va contactar de manera proactiva amb 3.000 persones cada dia per informar sobre el coronavirus, resoldre dubtes i fer aclariments.

En aquestes trucades els usuaris van expressar sentiments d’angoixa i de preocupació per la malaltia i, en molts casos, també la sensació de viure-ho en una situació de soledat i aïllament.

En la mateixa línia, en els darrers mesos s’ha posat en marxa l’Estratègia municipal contra la soledat, un fenomen que afecta especialment les poblacions de les grans ciutats i que s’ha intensificat arran de la covid-19.

Es persegueix:

  • Identificar els riscos i determinants que porten al sentiment de soledat.
  • Oferir els serveis i els recursos adients i adequar els serveis municipals que ja existeixen en la mesura que calgui.
  • Planificar nous recursos necessaris.
  • Posar en marxa eines per poder prevenir la soledat i fomentar els vincles socials de les persones amb poca xarxa familiar o d’amistats.

Actualment es duen a terme 324 projectes relacionats, directament o indirectament, amb la soledat.

Notícies relacionades