El Tibidabo s’obre a la robòtica i la programació

L’espai Creatibi Robotics, que s’ha inaugurat al Parc del Tibidabo, acosta la robòtica educativa a les famílies i amplia el ventall d’activitats educatives dirigides al públic de totes les edats. D’aquesta manera es consolida l’educació com un dels quatre eixos estratègics del parc, juntament amb la solidaritat, la sostenibilitat i les experiències.

03/12/2019 18:38 h

Ajuntament de Barcelona

En una sala remodelada es duran a terme activitats específiques, dissenyades a partir de diverses plataformes robòtiques programables i pensades per a tots els grups d’edat. L’espai s’organitza en sis zones d’activitats amb diferents reptes:

  • “Un tomb per Barcelona”: activitat de programació i codificació dels robots Bee-Bot® i Blue-Bot per fer una volta per la ciutat de Barcelona.
  • “Lluita de robots sumo”: per descobrir les habilitats i els moviments dels robots LEGO® Education Mindstorms EV3, amb les especificacions de la Competició Oficial de LEGO SUMO.
  • “Viatge per l’espai”: s’haurà d’ajudar un robot a arribar al seu planeta evitant tots els asteroides.
  • “Coneix Collserola”: passeig pels diferents espais del Parc Natural de Collserola amb un robot tot terreny.
  • “Laberint de robots”: activitat de precisió en què s’ha de superar el laberint amb l’Sphero Robot sense caure en cap forat.
  • “Programa un tren”: activitat molt creativa en què es podrà preparar un viatge robòtic amb el Coding Express de LEGO® Education, que fa servir fitxes de colors per programar el recorregut i l’activitat del tren.

Creatibi Robotics completa l’espai Creatibi by LEGO® Education, amb el qual s’oferiran activitats creuades que formaran part del Passaport LEGO®, que els nens i nenes hauran d’omplir a mesura que completin les activitats.

En la segona fase d’aquest projecte es preveu reestructurar l’actual Creatibi by LEGO® Education i millorar l’espai Free Play, on es podran fer construccions de manera lliure treballant diferents habilitats com el desenvolupament social, l’exploració creativa, el llenguatge i la comunicació.

També es refarà l’Espai Maker, que introduirà continguts i conceptes nous amb l’objectiu de despertar l’interès dels infants pel disseny i l’enginyeria.

Etiquetes associades a la notícia