El Wi-Fi arribarà al transport públic

27/10/2014 13:48 h

Alba Rodríguez

La xarxa de lliure accés a internet s’implementarà als autobusos i a les andanes del metro, i el 2016 s’arribaran a oferir 1.130 vehicles i 16 estacions amb aquest servei. També s’afegiran nous punts als parcs i jardins municipals i, en una segona fase, als mercats municipals i al Port de Barcelona.

Vídeo ‘Xarxa Wi-Fi al transport públic’

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 3,6 milions d’euros per implementar el servei Wi-Fi al transport públic i també per ampliar-lo als parcs i jardins municipals. En total, hi haurà 1.527 nous punts Wi-Fi que s’afegiran als prop de 700 actuals.

Les primeres estacions de metro que se’n beneficiaran seran les de Plaça Espanya, Sagrera, Universitat, Arc de Triomf i Diagonal. I, pel que fa als autobusos, s’instal·larà a 50 combois de les línies H12, B20 i V7. El desplegament es completarà el 2016 amb 1.130 vehicles (1030 regulars; 70 Bus Turístic; 30 Bus de Barri) i 16 estacions de metro amb servei Wi-Fi.

En una segona fase, el servei s’implementarà a 21 mercats municipals, i també al llarg dels 11 molls del Port de Barcelona. L’objectiu és que tots els barris de Barcelona disposin d’aquest servei, fent que tots els ciutadans es puguin beneficiar d’una ciutat intel·ligent.

Un pas més perquè Barcelona es consolidi com a referent internacional dins el sector de les tecnologies mòbils. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha apuntat que "la nostra voluntat és apostar per continuar essent una ciutat smart".

Un model d’èxit

Actualment, aquest servei gratuït, amb demanda creixent, el fa servir una mitjana de 100.000 usuaris al mes. Segons les enquestes de satisfacció, la valoració del servei és de 6,6 sobre 10. D’altra banda, s’extreu que el servei Wi-Fi està força arrelat a la ciutat, i que més del 83% de les connexions a la xarxa de punts Wi-Fi de l’Ajuntament es fa a través de telèfons intel·ligents.