Els barris de l'eix Besòs estrenen tres campaments d'estiu

08/08/2016 13:58 h

Alba Rodríguez

Prop de cent quaranta infants i joves dels barris de Baró de Viver, la Trinitat Nova i el Besòs i el Maresme participen aquest agost als nous campaments urbans. Es tracta del projecte Baobab, una prova pilot impulsada per l’Institut Municipal d’Educació que pretén garantir el dret al lleure durant les vacances d’estiu. 

Entre l’1 i el 26 d’agost, un total de 138 infants de 6 a 12 anys participen en els nous campaments urbans de la ciutat. Es duen a terme a tres escoles públiques: l’Escola Baró de Viver, al districte de Sant Andreu, amb 52 infants; l’Escola Sant Jordi, a Nou Barris, amb 42 infants, i l’Escola Prim, a Sant Martí, amb 44 infants. De les 10.00 a les 17.00 hores s’organitzen activitats gratuïtes i el servei menjador està inclòs.

Es tracta d’un projecte pilot que té el nom de Baobab i està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona mitjançant l’Institut Municipal d’Educació (IMEB). “El projecte és l’ànima del Pla de barris i garanteix l’accés al lleure dels infants i els joves de la zona de l’eix Besòs”, ha dit la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz.

A més, el projecte pretén fomentar l’aparició d’oferta de lleure educatiu durant tot l’any. És per això que la meitat dels equips responsables dels campaments pertanyen als barris respectius. “Fem activitats a dins i fora de l’escola, relacionades amb la cultura i la tradició catalanes i també amb la coneixença de l’entorn”, explica l’Alba Alamillo, una de les monitores del campament de l’Escola Baró de Viver.

 

Més informació