Els Castellers de Sarrià, la setena colla de la ciutat, debuta per Santa Eulàlia

05/02/2018 10:07 h

Esther Estela

En el món de la cultura popular les festes de Sant Eulàlia són conegudes per la passejada de les Laies, el pregó dels infants, i també perquè marquen l’inici de la temporada castellera a Barcelona. A més la diada castellera de Santa Eulàlia d’enguany presenta una novetat molt especial: el debut dels Castellers de Sarrià. Aquesta colla, que s’ha refundat després de desaparèixer el 2004, passarà a ser la setena colla castellera de la ciutat.

Els Castellers de Sarrià s’estrenaran el diumenge 11 de febrer a les 11.00 a la plaça de Sant Jaume al costat de la resta de colles barcelonines: els Castellers de Barcelona, els de la Vila de Gràcia, els de Sants, els de la Sagrada Família, els del Poble-sec i la Colla Jove de Barcelona. Tal com ja és tradicional, la diada es farà a l’antiga, és a dir, seguint rondes simultànies per fer l’actuació més àgil i vistosa.

Les set colles castelleres es congregaran a les 10.00 a la plaça Nova per sortir en dues cercaviles diferents cap a la plaça de Sant Jaume. Al carrer del Bisbe, davant la porta de Santa Eulàlia de la Catedral, les colles aixecaran uns pilars en honor de la patrona. A les 11.00 començaran a fer els castells davant la balconada de l’ajuntament i, una vegada acabada la diada, començaran els balls del Seguici de Santa Eulàlia.

Els Castellers de Sarrià són una colla castellera que es va fundar l’any 1999 i va desaparèixer l’any 2004. Vestien amb camisa de color grana i els seus millors castells assolits van ser el 2 de 6, el pilar de 5 carregat, el 4 de 6 amb l’agulla, el 3 de 6 amb l’agulla i el 3 de 6. Ara fa un parell d’anys es va voler fer reviure l’agrupació i va passar a ser considerada colla en formació per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El mes d’octubre passat, per la festa major de Sarrià, van fer una actuació on van ser apadrinats pels Castellers de Barcelona i els de la Vila de Gràcia. La colla assaja els dimecres de 18.30 a 20.30 al Centre Parroquial de Sarrià i els divendres de 20.00 a 22.30 a l’escola Frederic Mistral.