Els comerciants de les Roquetes s’uneixen contra la crisi

08/09/2014 08:30 h

Nou Barris TV

Només fa uns mesos que una quarantena de comerciants van decidir crear una associació per tal d’unir esforços per fomentar el comerç al barri i salvar els negocis, però ja comencen a recollir-ne bons resultats. Els establiments s’han obert al veïnat i s’han donat a conèixer a través de diferents iniciatives que han comptat amb el suport de Barcelona Activa i el Pla Comunitari de les Roquetes. 

En els darrers mesos els comerciants de les Roquetes han dut a terme diverses campanyes, com una fira, un concurs de paranys que va afavorir que les famílies entressin i coneguessin molts establiments, o una ruta de tapes els dimecres que ha estat tot un èxit. Cada dimecres es van servir entre 70 i 180 tapes als bars participants. Aquestes xifres han fet que el que era una campanya estiuenca es reprengui a partir del 17 de setembre fins al 17 desembre, i es converteix en fixa a partir del gener.

També han participat en les activitats del barri, com les festes majors o el carnaval. Amb aquestes campanyes els comerciants han aconseguit donar-se a conèixer a molts veïns i veïnes que, tenint en compte l’orografia del barri, ple de pendents, no passejaven habitualment per la zona.

Actualment estan cercant un logotip per a l’associació a través d’un concurs obert a tothom. Els propis comerciants triaran tres de les propostes, i d’aquestes, se’n triarà la guanyadora per votació popular durant el dia de la Pinya, el 18 d’octubre. Paral·lelament, l’Associació treballa per oferir als socis aquest mes d’octubre els programes de formació  d’Obert al Futur de Barcelona Activa. La idea és donar eines als comerciants per treure el major profit als seus negocis. L’entitat espera amb aquestes mesures, entre d’altres, augmentar el nombre de comerços afiliats. Calculen que podrien arribar aviat a una setantena de socis, una xifra que suposaria aproximadament la meitat dels establiments del barri.

Més informació:

– Web de l’Associació de Comerciants de Roquetes

– Web de Comerç