Els patis de l'Eixample, a la Setmana de l'Arquitectura

Del 20 al 26 de maig, la Setmana d’Arquitectura 2017 convertirà la ciutat en l’epicentre d’un ventall ampli d’esdeveniments relacionats amb el món de l’arquitectura perquè la ciutadania la pugui viure d’una manera amena, didàctica i atractiva.

15/05/2017 16:04 h

Districte Eixample

Es projectaran pel·lícules que tenen l’arquitectura de Barcelona com a teló de fons en els territoris on es van rodar, hi haurà exposicions temporals a cinemes, teatres, mercats i biblioteques i es faran itineraris i cicles de conferències. El palau Victòria Eugènia s’obrirà al públic per exposar-hi les obres nominades al premi d’arquitectura contemporània de la Unió Europea Premi Mies van der Rohe, que es lliurarà el dia 26 a la festa de cloenda de la Setmana d’Arquitectura, i es convocarà un concurs de propostes d’intervenció en una paret mitgera de la ciutat.

L’Eixample concentra quatre propostes. La biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver -recentment guardonats amb el premi Pritzker- serà el punt de partida de dues rutes en bicicleta aturant-se als interiors d’illa de l’Eixample, els dies 20 i 23 de maig. Les inscripcions s’han de fer al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. La biblioteca Fort Pienc, de la seva banda, acollirà el 24 de maig una xerrada que girarà entorn del llibre ‘Les ciutats invisibles‘ d’Italo Calvino, a càrrec del professor Jaume Rosell, de la UPC.

A més, tots els districtes acolliran l’exposició ‘Made in Europa”, sobre  maquetes d’algunes de les obres europees més representatives. En el cas de l’Eixample s’exposaran a la plaça Universitat obres relacionades amb edificis de més d’un ús: escoles, biblioteques, centres culturals i centres esportius, hotels, oficines i centres comercials.

Més informació