Els pavellons Salut i els hotels sanitaris reforcen la resposta a la crisi de la Covid-19

Ja està operatiu el Pavelló Salut del CEM Guinardó, que amplia la capacitat de l’Hospital de Sant Pau en 100 llits, i aviat ho estarà el CEM Marítim, que acollirà 72 pacients de l’Hospital del Mar. L'hotel Barcelona Princess completa l'operatiu a Sant Martí, després de transformar-se en un hotel sanitari.

06/04/2020 12:45 h

Ajuntament de Barcelona

Equipaments municipals i hotels de la ciutat s’han convertit en centres hospitalaris per donar suport als hospitals en l’atenció als pacients amb Covid-19. Aquest reforç ha estat possible gràcies a la coordinació entre administracions, serveis municipals i el Gremi d’Hotels de Barcelona, amb l’assessorament de Metges sense Fronteres.

L’Ajuntament ha estat l’encarregat de transformar diferents equipaments municipals en Pavellons Salut per donar suport als hospitals de referència de la ciutat, que reforcen l’atenció sanitària amb 600 llits més. El primer a estar operatiu va ser el CEM Olímpics Vall d’Hebron, des del 29 de març. Actualment està al cent de la seva capacitat i atén 132 pacients.

El CEM Olímpics Vall d’Hebron, el CEM Guinardó i el CEM Marítim se sumen a l’Hotel Catalonia Plaza, medicalitzat des del 30 de març per acollir fins a 300 pacients de l’Hospital Clínic. Per alleugerir aquest hospital, durant la pròxima setmana s’adequarà el recinte de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, que permetrà allotjar més de 200 pacients amb Covid-19.

Per poder habilitar els Pavellons Salut, els serveis municipals s’han posat a disposició del Consorci Sanitari de Barcelona i han tingut l’assessorament de Metges sense Fronteres per a la instal·lació dels pavellons.

A més, a través del Gremi d’Hotels de Barcelona, s’han habilitat una dotzena d’hotels per traslladar-hi pacients no crítics i per al descans del personal sanitari.

Una oficina tècnica de l’Ajuntament de Barcelona coordina la logística i el material per poder medicalitzar els espais, mentre que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s’encarrega del criteri assistencial i del personal sanitari.